Chinaski: charitativní koncert pro Nadační fond dětské onkologie

Akce Brno

Chinaski: charitativní koncert pro Nadační fond dětské onkologie
Koncerty
Web organizátora:
www.sonocentrum.cz
Další akce ve městě Brno

Chinaski: charitativní koncert pro Nadační fond dětské onkologie

Vyprodáno: děkujeme

CHINASKI CHTĚJÍ BRNĚNSKÝM KONCERTEM VYDĚLAT MILION PRO ZDEJŠÍ DĚTSKOU ONKOLOGII

Užít si koncert kapely Chinaski v jednom z nejlepších sálů v zemi a přitom udělat dobrý skutek. Přispět na kliniku dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno. Takovou možnost budou mít lidé, kteří si koupí vstupenku na koncert jedné z nejpopulárnějších českých kapel, který se odehraje před Vánocemi 18. prosince v brněnském Sono Centru.
Výjimečností této charitativní akce bude i to, že Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek půjde každý halíř ze vstupného. Nároku na honorář se totiž kromě Chinaski zřekli úplně všichni, tedy i zvukaři, technika, vedení Sono Centra či ticketingová společnost, která na koncert prodává lístky. Ty budou k dostání pouze on-line v síti TicketLIVE a v brněnském Sonu Centru, aby odpadly jakékoliv poplatky a provize prodejcům.
Nápad vznikl už minulý rok, kdy Chinaski zahráli dětským pacientům onkologie a chtěli najít způsob, jak ještě více pomoci. „Máme s kapelou za sebou úspěšné vyprodané turné v arénách, které bylo největší v naší historii. Řekli jsme si, že právě teď je správná chvíle pomoci těm, kteří to potřebují. Naším cílem je vybrat co nejvíce peněz a všichni do toho jdeme zadarmo. Vzhledem k tomu, že vstupné přijde na 999 korun a kapacita je 1100 lidí, počítáme, že vybereme minimálně milion korun. A to je slušná částka,“ říká za kapelu zpěvák Michal Malátný.
Sám se na místě pokusí obnos ještě zvýšit dražbou své kytary. Další peníze chce věnovat i společnost Metaxa, která zase hodlá dražit svůj legendární produkt Metaxa AEN, vytvořený u příležitosti 120. výročí založení její palírny. „Metaxa AEN byla vyrobena pouze jednou. Na celém světe existuje pouze 1888 unikátních křišťálových lahví se zlatým uzávěrem. A jiná se už se nikdy nevyrobí,“ říká Tomáš Kroupa ze společnosti Metaxa.
Klinika dětské onkologie v Brně, kam peníze poputují, se stará o 45% všech onkologicky nemocných dětí v České republice. „Vzhledem k velmi omezené pozornosti a podpoře státu není pokrok v léčbě dětských nádorů reálný bez finanční pomoci dárců, kterým osud onkologicky nemocných dětí není lhostejný. Bez nich nemůžeme naše projekty a vize dále realizovat,“ říká prof. MUDr. Jaroslav Štěrba, Ph.D., přednosta Kliniky dětské onkologie FN Brno a LF MU Brno, který si na koncertě s kapelou zahostuje.
Vybrané finance pomohou ve výzkumu méně toxického způsoby léčby. „Klasická léčba používaná u dospělých - chemoterapie a radioterapie - má zejména v dětském věku svoje nežádoucí účinky. Hlavním problémem jsou dnes pozdní následky zhoubného nádoru a jeho léčby v dětství. Dítě se nám ve velké většině případů podaří vyléčit, ale díky toxicitě dnešní onkologické léčby musí pacienti v dospělosti čelit dalším problémům, včetně třeba dalšího zhoubného nádoru,“ vysvětluje.
Česká dětská onkologie patří dnes ke špičkám v Evropě i ve světě. Každým rokem je v ČR diagnostikováno až 350 nových dětských nádorových onemocnění, téměř polovina z nich na Dětské onkologii Fakultní nemocnice v Brně. „V polovině 80-tých let jsme měli 15-20 % přežití onkologicky nemocných dětí, dnes jsme na více než 80 procentech,“ uzavírá Štěrba.

Historie a současnost Krtka
Nadační fond dětské onkologie KRTEK podporuje od roku 1999 práci lékařů a zdravotníků Kliniky dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno a je její neoddělitelnou součástí. Hlavní prioritou je zkvalitnění a zpříjemnění pobytu dětí v nemocnici, péče v průběhu trvání celé léčby a pomoc při vyrovnávání se s jejími následky. Mimojiné zajišťuje dovybavení pracovišť Kliniky dětské onkologie, přispívá na výzkum, vzdělávání lékařů a zdravotnického personálu. Průběžně, podle aktuálních potřeb, vytváří projekty zaměřené na cílenou pomoc jednotlivým hospitalizovaným dětem i dětem, které již aktivní léčbu ukončily a vyrovnávají se s jejími následky.

Místo konání akce: SONO Music Club, Veveří 113, Brno
Vstupenky: https://www.ticketlive.cz/cs/event/chinaski-charitativni-koncert-brno
Datum začátku akce: 18. Prosince 2017 20:00
Datum ukončení akce: 18. Prosince 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.2097N 16.5888E

Případné změny si prověřte na webu akce Chinaski: charitativní koncert pro Nadační fond dětské onkologie

Jméno organizátora: SONO Music Club
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce