Činohra NdB: U Kočičí bažiny

Akce Brno

Činohra NdB: U Kočičí bažiny
Divadlo
Web organizátora:
www.ndbrno.cz
Další akce ve městě Brno

Činohra NdB: U Kočičí bažiny

Irský venkov, syrový kraj bažin a rašelinišť. Místní komunita se chystá na slavnost. Svatební den Carthaga Killbridea a jeho mladé nevěsty Karolíny je však od počátku zastíněný temnými znameními, starými pověrami a kletbami. V jejich středu stojí Hester Swanová. V životě ženicha, otce její dcery Josie, ani v jeho domě už není pro Hester místo. Cítí už zas oklamaná, opuštěná, ponížená, ale nehodlá se vzdát a podvolit. Bude bojovat až do konce, i když tuší nebo snad i ví, že je její osud stejně jako osud její matky a dcery spojen se zrádnou Kočičí bažinou. Právě na jejím okraji se kdysi narodila. Právě tam ji kdysi zanechala její matka. Na tomto místě se rozhodla zůstat a čekat na ni. Zůstane a bude bojovat – už ne o svoje štěstí, o svoji budoucnost, ani o prostou lidskou důstojnost. Proti všemu a proti všem.

V režii uměleckého šéfa činohry Národního divadla Brno Martina Františáka čeká všechny vnímavé diváky trýznivě-vábivá smršť autentických emocí. Inscenaci bude provázet naléhavá hudba Nikose Engonidise, fantaskní scénografie Marka Cpina a kostýmy Markéty Sládečkové. V klíčové roli Hester Swanové se představí Tereza Groszmannová, v hlavní mužské roli před brněnské publikum předstoupí nová posila souboru činohry NdB Tomáš David, v alternaci s Daliborem Bušem j. h., a v dalších výrazných rolích se na jeviště Mahenova divadla vrací Igor Bareš a Helena Čermáková.

1. premiéra 22. září 2017 od 19:00 v Mahenově divadle, 2. premiéra 23. září od 19:00 :)

Místo konání akce: Mahenovo divadlo, Dvořákova 11, Brno
Vstupenky: http://www.ndbrno.cz/cinohra/u-kocici-baziny?utm_source=facebook&utm_medium=event&utm_campaign=ba%C5%BEina_event
Datum začátku akce: 15. Ledna 2018 19:00
Datum ukončení akce: 15. Ledna 2018 20:45
Pravděpodobné souřadnice: 49.1961N 16.6133E

Případné změny si prověřte na webu akce Činohra NdB: U Kočičí bažiny

Jméno organizátora: Národní divadlo Brno
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub