Dejvické divadlo slaví 25 let - I. A. Gončarov: Oblomov

Akce Praha

Dejvické divadlo slaví 25 let - I. A. Gončarov: Oblomov
Divadlo
Web organizátora:
kultura.mlp.cz/
Další akce ve městě Praha

Dejvické divadlo slaví 25 let - I. A. Gončarov: Oblomov

Městská knihovna v Praze připravila ve spolupráci s Dejvickým divadlem cyklus projekcí televizních záznamů tři z legendárních inscenací, které už dnes nejsou na repertoáru divadla, ale zásadním způsobem vytvářely jeho profil.
Po Gogolově Revizorovi promítneme v prosinci záznam adaptace knihy Gončarovova Oblomova v režii Miroslava Krobota. Inscenace, kde v hlavních rolích zářili Ivan Trojan a Lenka Krobotová, měla premiéru v roce 2000 a byla na repertoáru Dejvického divadla celých 14 let a Ivan Trojan byl za roli Oblomova oceněn cenou Thálie.
Nejpřesnější charakteristikou jevištní adaptace jsou slova samotného autora dramatizace a režiséra Miroslava Krobota: "Je to nevšední příběh o lásce a také sama postava Oblomova je velice inspirativní. Svoboda člověka se obvykle definuje jako projev svobodné vůle zvolit si cíl. Oblomovova svobodná vůle se projevuje v tom, že si žádný cíl nezvolil. Žije okamžikem. Je laskavý, tolerantní, hravý, obdařený představivostí a také nezodpovědný a pohodlný. Je plytký i hluboký současně. Je v něm něco věšteckého… Šlo o to, pokusit se o dramatický tvar, který nejvíc odpovídá vývoji postav. Výsledná podoba má čtyři dějství a je to nejspíš tragikomedie…
A nezapomeňte se přijít podívat také do hlavní haly knihovny, kde jsou ještě do 18. prosince vystaveny plakáty Tanii Stránské, které vytvářela po celé čtvrt století ke všem inscenacím Dejvického divadla.

Malý sál MKP, vstupné 80,- Kč

Místo konání akce: Kultura v Městské knihovně v Praze, Mariánské náměstí 1, Praha
Vstupenky: https://www.mlp.cz/cz/akce/e21310-i.-a.-goncarov-oblomov/
Datum začátku akce: 13. Prosince 2017 19:00
Datum ukončení akce: 13. Prosince 2017 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0874N 14.4174E

Případné změny si prověřte na webu akce Dejvické divadlo slaví 25 let - I. A. Gončarov: Oblomov

Jméno organizátora: Kultura v Městské knihovně v Praze
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce