DEN PRO ZDRAVÍ A NEJEN PROTI MELANOMU V CHEBU

Akce Cheb

DEN PRO ZDRAVÍ A NEJEN PROTI MELANOMU V CHEBU
Jiné akce, Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Cheb
Podrobnější informace: +420 734 622 533 info@dialog-jessenius.cz

Včasná prevence je v oblasti onkologie klíčová. Proto se první „Den pro zdraví a nejen proti melanomu“ v Chebu bude věnovat právě prevenci vzniku nádorových onemocnění. Prostor dostanou například ukázky samovyšetření, představení screeningových programů a vyšetření znamének dermatologem. Program v úterý 3. října pořádá společnost Dialog Jessenius pod záštitou Hlasu onkologických pacientů a ve spolupráci s Krajským úřadem Karlovarského kraje a městem Cheb.

V Karlovarském kraji doposud chybí komplexní krajské onkologické centrum, nepracuje zde ani žádná pacientská organizace, která by se věnovala osvětě v oblasti nádorových onemocnění. To vedlo společnost Dialog Jessenius k uspořádání „Dne zdraví a nejen proti melanomu“. První ročník se v Chebu uskuteční v úterý 3. října od 11 do 18 hodin před Městským úřadem (nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14.)

Hlavními tématy Dne zdraví proto budou nádory prsu, varlat, prostaty, gynekologické nádory se zaměřením na vakcinaci HPV, nádory tlustého střeva, nádory kůže a plic.

Návštěvníci si mohou přímo na místě nechat vyšetřit pigmentová znaménka dermatologem, seznámit se se screeningovými programy nebo si sami vyzkoušet samovyšetření prsů a varlat na speciálních anatomických modelech.

Nebudou chybět ani edukační informační stánky s tematickými letáky a brožurami. Kromě onkologické prevence se program zaměří i na všeobecné informace o životním stylu, zdravém pohybu a výživě. Přestaví se také Národní zdravotní informační portál NZIP a manuál onkologické prevence a včasné diagnostiky Hlidej.se.

www.dialog-jessenius.cz

Jméno organizátora: Dialog Jessenius
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Panama a její krásy – cestovatelská přednáška
Informační středisko města Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Chomutovské slavnosti
Městský park, Chomutov
Burza minerálů
Radniční park, Most