Den Zdraví

Akce Liberec

Den Zdraví
Jiné akce
Dům Kultury Liberec, Liberec
Další akce ve městě Liberec

Den Zdraví

Den zdraví pro seniory nabídne přínosné přednášky i pestrou zábavu

Krajská nemocnice Liberec, a. s. ve spolupráci s Radou seniorů Libereckého kraje a Libereckým krajem pořádá den plný informací a zábavy pro dříve narozené. Ve čtvrtek 6. října se v Domě kultury v Liberci uskuteční Den zdraví pro seniory, který nabídne bohatý program.

Od 9.00 hodin se návštěvníci mohou seznámit s plány modernizace, která čeká libereckou nemocnici. O hodinu později začne blok přednášek a besed, jejichž tématy se stanou Kontrolní body zdraví KNL, či Zjistěte váš zdravotní stav, o nichž promluví MUDr. Tomáš Klimovič, přednosta Centra interních oborů a MUDr. Peter Hromádka, přednosta Centra chirurgických oborů.

„Jsem rád, že se krajská nemocnice věnuje prevenci a propagaci zdravého životního stylu směrem ke všem věkovým kategoriím a především seniorům. Den, který pro ně připravuje, bude velmi zajímavý i díky přednáškám, na kterých se návštěvníci dozvědí spoustu užitečných a zajímavých informací od renomovaných odborníků. Proto by si návštěvu

Dne zdraví pro seniory v libereckém Kulturním domě neměli nechat ujít,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který akci poskytl záštitu. Po dopolední části programu bude následovat oběd, který zajistí Catering KNL. Ještě předtím se ale převezmou ocenění aktivní senioři. To znamená senioři, kteří svůj čas zaslouženého odpočinku věnují svým ostatním vrstevníkům či ještě starším. V průběhu celého roku pro ně chystají různorodé aktivity, od tanečních zábav, přes turistiku, vzdělávací besedy až po společné oslavy významných dnů.

„Zkrátka se na úkor svého volného času starají o aktivity ostatních, aby i ve vysokém věku měl jejich život smysluplné naplnění. Každoročně nám naše členské seniorské a proseniorské organizace, jichž máme již jedenáct, vytipují ty, kteří si ocenění podle nich nejvíce zaslouží.

Není to ale jednoduché, protože naše ocenění si bezesporu zaslouží všichni, kdo nesedí s rukama v klíně, ale naopak přinášejí podněty pro aktivnější život ve stáří,“ říká Miroslava Palečková, předsedkyně Rady seniorů Libereckého kraje, v jejíž režii se ocenění ponese. V odpoledních hodinách si pak senioři užijí volnou zábavu, při které si mohou poslechnout hned dva koncerty. Nejprve jejich uchu zalahodí představení Dechového orchestru Základní umělecké školy Jablonec nad Nisou, poté se nástrojů chopí Orchestr Celestýnka – Bohemia
Big Bend Liberec.

Součástí celého dne bude také možnost využití bezplatných vyšetření hodnot, která významným způsobem ovlivňují zdravotní stav. Všichni, kteří nabízená měření využijí, budou zařazeni do slosování o hodnotné ceny.

Program Dne zdraví pro seniory kostce:

6. 10. 2016, 9.00–15.30 hodin, Dům kultury v Liberci


9.00 hodin

Představení modernizace nemocnice

10.00 hodin

Přednášky a besedy

Kontrolní body zdraví KNL

Zjistěte váš zdravotní stav

MUDr. Tomáš Klimovič, přednosta Centra interních oborů

MUDr. Peter Hromádka, přednosta Centra chirurgických oborů

Ocenění aktivních seniorů, Slosování o ceny

12.00 hodin

Oběd

13.00–13.40 hodin

Koncert – Dechový orchestr ZUŠ Jablonec n. N.

14.00–15.30 hodin

Koncert – Orchestr Celestýnka – Bohemia Big Band Liberec

Místo konání akce: Dům Kultury Liberec, Soukenné náměstí 613, Liberec
Datum začátku akce: 6. Října 2016 09:00
Datum ukončení akce: 6. Října 2016 16:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.7654N 15.0535E

Případné změny si prověřte na webu akce Den Zdraví

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce