Diáky: Liška a Révai - Moto road trip Jižní Amerikou

Akce Brno

Diáky: Liška a Révai - Moto road trip Jižní Amerikou
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.kinoscala.cz/
Další akce ve městě Brno

Diáky: Liška a Révai - Moto road trip Jižní Amerikou

Herci Pavel Liška a Honza Révai vyrazili na začátku roku 2015 na měsíční cestu po Latinské Americe. Na motorkách ujeli tisíce kilometrů přes chilskou poušť Atacama, na bolivijské náhorní planině Altipláno přejeli největší solnou pláň světa Salar de Uyuni až k nádhernému jezeru Titicaca v Andách. Koupali se v Pacifiku, lapali po dechu v téměř 5000 metrech nad mořem na horských sedlech, zjistili jak chutná benzín a že vyrazit si motorkou přes písečnou poušť vyžaduje trochu fištróna. O tom, co na cestách zažili a jaké mají další plány, budou vyprávět v Diácích v kině Scala.

Pavel Liška na motorce začal jezdit už v 9 letech. „Táta nám na chalupu pořídil starého lehounkého stadióna s řazením ručním. To byl můj první off road, na kterém jsem zažil první závody a výpravy po lesních stezkách.“ Před pěti lety definitivně došel k tomu, že je na čase stát se dospělým motorkářem a po všech dalších Pionýrech, Mustanzích, čezetách, emzetách a spol. si pořídil BMW 650GS. A protože se mu Revai pořád smál, že má motorku pro děvčata, nedávno přesedlal na HONDA 1000 Afrika Twin. S tou se nyní chystá na svou velkou cestu.

Jan Révai asi v deseti letech poprvé řídil tátova fichtla Jawu 21. Po prvním pádu v zatáčce s rukama plnýma škváry začal snít o vlastní motorce. Půjčoval si od spolužáků Mustangy, Simsony a dokonce i MZetu. „Obdivoval jsem kluky, co jezdili motokros a tiše záviděl všem, co jezdili do školy na mašině, na kterou se daly zaručeně balit holky.“ Na svou první motorovou lásku 650GS si musel počkat do třiceti. Po zhruba deseti letech přesedlal o třídu výš, a to na 1150 GSA.

Vstupenky: http://bit.ly/2we4Zom

Místo konání akce: Univerzitní kino Scala, Moravské náměstí 3, Brno
Vstupenky: http://kinoscala.colosseum.eu/incoming.aspx?mrsid=18&eventid=68537
Datum začátku akce: 11. Října 2017 20:30
Datum ukončení akce: 11. Října 2017 22:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.1974N 16.6081E

Případné změny si prověřte na webu akce Diáky: Liška a Révai - Moto road trip Jižní Amerikou

Jméno organizátora: Univerzitní kino Scala
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Panama a její krásy – cestovatelská přednáška
Informační středisko města Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha