Dny polské kultury 2019 v Lysé nad Labem

Akce Lysá nad Labem

Dny polské kultury 2019 v Lysé nad Labem
Kultura
Další akce ve městě Lysá nad Labem

Dny polské kultury 2019 v Lysé nad Labem

Klub Polski Lysá nad Labem, Velvyslanectví a Konzulární oddělení PR v Praze, Město Lysá n.L, Výstaviště Lysá nad Labem Vás zvou na Dny polské kultury.
DNY POLSKÉ KULTURY 2019 se budou konat v rámci výstavy "Kůň" od pátku 20. září do soboty 21.září (2 dny) na Výstavišti v Lysé nad Labem.
V programu vystoupení folklorního souboru "Przewrotniacy" z Przewrotnego, výstava pana Roberta Borkowského ředetele knihovny v GM: "Stopy Šporků v Glogowie Malopolskim -podobností Lysé a Glogowa Malopolského“,Aktivní skupina umělců – malířů z Glogowa,nabídka polské gastronomie.

Nad programem "Dnů polské kultury" 2019 převzala čestnou záštitu paní Barbara Ćwioro velvyslankyně Polské republiky v Praze.

V programu:

Pátek 20.9.2019

10.00 hod slavnostní zahájení, uvítaní hostů z Polska, otevření Vernisáže výstavy " Podobností -stopy Šporků v Lysé a Glogowa Malopolského "
cca 10.30 -11.00hod. Hudební vystoupení folklorního souboru "Przewrotniacy“
Výstava obrazů polských umělců – malířů z Glogowa
Během dne paní Izabela Wałaska nám nabídne "ochutnavku" několik krátkých 15 min. vstupů ze své tvorby, prezentace a prodej dvojjazyčné knihy (Polo)pravdy a mýty o Polácích a Češích, čili historky přimo ze života !
14-15.00 hod. druhé taneční vystoupení souboru „Przewrotniacy“

V sobotu 21 .9.18

10.00 sobotní uvítaní hostů
10.30 vystoupení souboru „Przewrotniacy
Výstava obrazů polských umělců – malířů z Glogowa

Opět během soboty paní Izabela Wałaska nám nabídne "ochutnavku" několik krátkých 15 min. vstupů ze své tvorby, prezentace a prodej dvojjazyčné knihy (Polo)pravdy a mýty o Polácích a Češích, čili historky přimo ze života !

Po dobu Polských Dnů bude nabídka polských výrobků, np.prodej obleků, kostýmků a oblečení od polských firem jako ELES,STANTEX,GREK,BEST,NATALI, CARINA,VERA,vše uvidite na stánku firmy ELEGO, možná budou v nabídce i polské uzeniny-zatím jednáme,těšte se na regionální, tradiční polskou kuchyni v podobě (na slodko proziaki z džemem, kapuśniaczki z czerwonym barszczem,chleb wiejski z bialym, domowym serem lub ze smalcem i ogórkami kiszonymi), zapewne znajda sie tež ciasta do kawy :-)

Všechny srdečně zveme !
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
BULAT OKUDŽAVA
Městská knihovna Frýdek-Místek, Frýdek-Místek
M4 Smetanova Libuše II
Divadlo Jiřího Myrona, Ostrava
Smrtijedský ples
Na chobotě 125/2b, Praha, Praha