Dny řeckého filmu 2019

Akce Praha

Dny řeckého filmu 2019
Kino
Další akce ve městě Praha

Dny řeckého filmu 2019

Velvyslanectví Řecka v Praze uvádí 2. ročník Dnů řeckého filmu, a to v Kině pilotů v rámci vzájemného kulturního poznávání. Dny řeckého filmu ve spolupráci s proslulým Mezinárodním filmovým festivalem v Thessaloniki se vynasnaží prostřednictvím čtyř premiérových filmů ukázat nejlepší způsoby řecké kinematografie s cílem autentického filmového projevu. Diváci budou moci od čtvrtka do soboty (31. 10. – 2. 11. 2019) zhlédnout dva hrané filmy a dva dokumenty a také se zúčastnit diskuse s režiséry filmů A Tree Remembers – Strom pamatuje a Her Job – Její práce.
Zmiňovaný film A Tree Remembers, který bude promítán v pátek 1. 11. od 17:00 v Kině pilotů, hovoří za režie Kostase Follase o lidickém osudu. Film trvá 89 minut. Po jeho ukončení bude následovat diskuse s režisérem filmu a ředitelkou Památníku Lidice, Martinou Lehmannovou.

PROGRAM:
Čtvrtek (31. 10.) – zahájení
20:00: Promítání dokumentu Když se rajská jablíčka setkala s Wágnerem:
Dokument pojednává o revitalizaci venkova, znovuobjevování harmonického života a dopadu globalizace na lokální úrovni. Snímek bude reprezentovat řeckou kinematografii na 92. ročníku americké Akademie filmového umění a věd.

Pátek (1. 11.)
14:00 - 16:00 v budově FAMU (U3): Masterclass Hledání realismu - režisér a producent Nikos Labôt
17:00: A Tree Remembers
18:30: Diskuse s Kostasem Follasem a Martinou Lehmannovou
19:30: Polyxeni:
Příběh snímku začíná v roce 1955 v Konstantinopoli. Dvanáctiletá dívka Polyxeni musí opustit svého mladšího bratra a je adoptována bohatou rodinou. Začíná jí nový život – studuje, dospěje, zamiluje se. Po smrti svého adoptivního otce jí je odkázáno značné dědictví, další výzva v jejím životě.

Sobota (2. 11.)
17:00: Her Job:
Hlavní hrdinka ve snaze podpořit rodinu získává práci uklízečky, kde čelí bezohlednému systému vykořisťování. Paradoxně však zažívá nejšťastnější období svého doposud nudného života. Nic však netrvá věčně...
18:30: Diskuse s režisérem Nikosem Labôtem
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.