Dobročinný golfový turnaj s Klárou Spilkovou

Akce Dolany

Dobročinný golfový turnaj s Klárou Spilkovou
Sportovní akce
Golf Resort Olomouc, Dolany
Další akce ve městě Dolany

Dobročinný golfový turnaj s Klárou Spilkovou

Dovolujeme si vás pozvat na charitativní golfový turnaj v Golf Resortu Olomouc, pořádaný ve spolupráci se spolkem dobrovolníků Dobré místo pro život. Turnaj podpoří svou účastí nejlepší česká golfistka současnosti Klára Spilková.
Výtěžek turnaje poputuje na podporu konkrétních dětí s pohybovým, mentálním nebo kombinovaným postižením.

Pátek, 2. 9. 2016
Program turnaje:
8:30 - 9:30 akreditace hráčů 9:40 slavnostní zahájení s Klárou Spilkovou 10:00 cannon start 16:30 vyhlášení vítězů turnaje
Charitativní startovné 1 500 Kč, jehož součásti je i bohaté občerstveni naši restaurace BONVIVANT.
Svoji účast na turnaji přihlaste prostřednictvím www.cgf.cz nebo na recepci Golf Resortu Olomouc.

Koho konkrétně můžete podpořit?
Jeden turnaj, desítky šťastných dětí
Škola má 5 tříd s dětmi s těžkým handicapem. V každé třídě by potře-bovali mit pro děti na výuku tablet v hodnotě cca 7 tisíc korun. Mají ve třech, ve dvou jim chybí. Moc by jim dva tablety pomohly.
Tablet je pomůcka pro děti různé mentální úrovně a po roční zkušenosti s tímto pomocníkem u těžkých menz. post. žáků sledujeme úžasné výsledky. Děti mají k dispozici vizuální kontakt, jednoduché ovládáni a okamžitý výstup, což platí samozřejmé i pro autisty. Rodiče mají možnost nahrát určitou činnost žáka a jejich momen-tální reakci a výstup monitorovat. V dnešní době existuje řada speciálních aplikaci, zaměřené na výuku autistů a mentálně postižených dětí.
V rámci muzikoterapie pro všechny děti by asistenti moc uvítali 3 tvz. Tibetské mísy.
Tibetské misy pomohou k rozšiřeni možnosti výuky Smyslové výchovy ve Snoezelenové místnosti. Jedná se o etnický nástroj, kdy podle váhy a velikosti miss vydává různý zvuk v určité výšce spolu s vibraci. Muzikoterapeut využívá ke hraní prostor, ale může i přikládat rozezvučenou mlsu přímo k dítěti. Je možné využít misy jak v interiéru multismyslově mistnosti . tak v nově vybudované Přirodni učebně na zahradě školy v rámci altánu spolu s dalšími et.nástroji, které jsou umístěny přímo v něm. Je možné hrát i s ditétem, jde to naučit. Vlastně kroužime po hrané misy v pravidelném tempu.
Příběh malého bojovníka
Kubíček Štěpán měl zkrátka -méně štěstí... Narodil se s kombinovaným postižením a Downovým syndromem a proto se ho jeho matka prosté vzdala.
Dostal se ale. a to je to velké štěstí do rodiny Novákových, kteří si jej vzali do péstounské péče a tak začalo uzdravování zejména zlomené Kubík°, dušičky. Kubik byl komplikovaný i pro psychiatry. protože od sebe všechno odhazovala nebylo vůbec snadné s nim navázat jakoukoliv komunikaci. I přes skepsi lékařů a speciálních diagnOz se dostal do mateřské školy Blanická, bohužel však až téměř v 5 ti letech. Tímto okamžikem však začal mit osud tohoto malého bojovníka diametrálně odlišný. úspěšný vývoj. Kubik začal žit, vnímat. Už 'neodhazoval, ale přijimar ...lásku. radost. učení... A v jeho tváři se začaly objevovat po dlouhých letech i první úsměvy.
Ted je to chlapeček, který udělal obrovský pokrok, ale bez intenzívních terapii a speciálních podpůrných metodických pomůcek se zkrátka neobejde. Tento příběh má sílu i v tom. 2e rodina adoptovala další dvě déti, jedno neslyšici a jsou vzorem šfastné rodiny i přes těžké překážky.
Vaše podpora se stane podporou silného lidského příběhu. který i díky tomuto nezanedbatelnému kroku povede ke štastnému konci.

Zdroj:
http://www.dobremistoprozivot.cz/

Místo konání akce: Golf Resort Olomouc, Dolany - Véska 89, Dolany
Datum začátku akce: 2. Září 2016 08:30
Datum ukončení akce: 2. Září 2016 16:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.6662N 17.3599E

Případné změny si prověřte na webu akce Dobročinný golfový turnaj s Klárou Spilkovou

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce