Dream Factory Ostrava 2016

Akce Ostrava

Dream Factory Ostrava 2016
Divadlo, kino, Festivaly
Město Ostrava (různá místa), Ostrava
Další akce ve městě Ostrava

Dream Factory Ostrava 2016

8. ročník divadelního festivalu

Dream Factory Ostrava je největší přehlídkou profesionálního činoherního divadla pro širokou veřejnost na severní Moravě. Ve své koncepci propojuje kvalitu místní umělecké produkce se špičkovými inscenacemi z celé České republiky i ze zahraničí a vyplňuje bílé místo na geografické mapě českých festivalů s nadregionálním významem. Nezastupitelný význam festivalu spočívá v podpoře rozmanitosti a různorodosti žánrů, forem divadla a jejich představení široké veřejnosti.

Festival si klade za cíl především oživit moravskoslezské kulturní dění překračující rámec mainstreamové divadelní produkce. Programová nabídka je každoročně žánrově a tematicky pestrá. Festival představuje divákům poslední trendy současného scénického umění a zejména mladým divákům přibližuje umění a nezávislou kulturu.

Dream Factory Ostrava se od jiných českých a blízkých příhraničních festivalů odlišuje zejména využitím ostravského industriálu. Těžiště programu festivalu se odehrává v Národní kulturní památce Dolu Hlubina. Inovativní propojení inscenací připravených pro klasické prostory a jejich prezentace v prázdném industriálním prostoru dodává festivalu na atraktivitě nejen pro běžné diváky, ale také pro kritiky a zahraniční hosty. 

Více informací na http://www.dfov.cz/aktuality/
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
Kamenité Čas Rock Fest 2024
Areál Kamenité, Vyšní Lhoty
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
OPAVA SLAVÍ FEST 800
Stříbrné Jezero, Opava
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava