Drumless Quartet

Akce Brno

Drumless Quartet
Koncerty
Další akce ve městě Brno

Drumless Quartet

Drumless Quartet
Jiří Kotača - trumpet
Marek Kotača - saxophone
Peter Korman - bass
Peter Palaj - guitar

československá jazzová formace, která přináší na tuzemskou scénu nepříliš častý koncept hraní v kvartetu bez bicích nástrojů a to rovnou se dvěma dechovými nástroji. Netradičně pojaté obsazení trumpety, saxofonu, kontrabasu a kytary přináší nové možnosti interpretace jazzové hudby zejména 50. a 60. let minulého století a autorské tvorby. Kvartet vychází především z beebopové, hardbopové a west-coastové tradice, hraje také vlastní kompozice s odkazem právě na výše zmíněné styly.

Členové kvartetu jsou spolužáci z Katedry jazzové interpretace JAMU. Peter Korman, kontrabasista skupiny, získal cenu za kompozici na souteži Nové tváře slovenského jazzu a taktéž cenu za instrumentální výkon na Czech jazz contest v Praze. Spolupracoval či spolupracuje s Klaudiem Kovačem, dále je známý z Nothing but new trio. Peter Palaj - kytarista - je laureát jazzové soutěže v Bratislavě a polském Tarnowe. Spolupracuje například s Miroslavem Poprádim Jiří Kotača hraje v quartetu na trumpetu a křídlovku. Je znám z různých projektů moravské jazzove sceny (Heart of dixie, Cotatcha Orchestra...) Marek Kotaca je všestranný saxofonista vyhledavany kapelami hrajicimi swing az po popovou hudbu (Melody Gentleman, Cotatcha Orchestra, Petr Bende a big band)
tady jsou naše nahrávky:
https://www.youtube.com/watch?v=Ucc8onJdsWQ

Beautiful Love - Drumless quartet
https://www.facebook.com/drumlessquartet drumlessquartet@gmail.com
youtube.com

https://www.youtube.com/watch?v=r3lC5wF2Etw

Drumless Quartet presents original compositions
The original compositions written by the members of DQ: 00:00-01:30 M31 (Marek Kotača) 01:30-03:00 Blues for Monk (Peter Korman) 03:00-04:20 Tune for Cedar (...
youtube.com

Místo konání akce: Ebisu, Slovakova 8, Brno
Datum začátku akce: 22. Listopadu 2016 20:00
Datum ukončení akce: 22. Listopadu 2016 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.2003N 16.6025E

Případné změny si prověřte na webu akce Drumless Quartet

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce