Dům na kolech Diáky

Akce Praha

Dům na kolech  Diáky
Divadlo, kino
BIO | OKO, Praha
Další akce ve městě Praha

Dům na kolech | Diáky

Byl to jeho dávný sen: dům na kolech, život na cestě, cesta bez plánu, pomalu, ani ne vpřed, spíš napravo nalevo, oklikou, nahoru a dolů, vedlejší cestou, polozapomenutou, cestičkou, kde se nelze s druhými jen tak míjet, kde nejde nepozdravit, nezastavit se na kus řeči.

Petr Šesták žil s družkou Anaïs a nehlídacím psem Barnabášem dva roky ve staré obytné dodávce. Vezl si pojízdnou fotogalerii, vystavoval umění renomovaných tvůrců na těch nejméně pravděpodobných místech, v zapadlých vískách od Portugalska po Balkán, pořizoval literární záznam kočovného života i fotografický cyklus krajin, které mu kočovaly za oknem. Dozvíte se moudré rady do cikánského života v Evropě 21. století: proč je nejlepší kempovat u hřbitova, čím vším se dá živit, proč župan ochrání před deštěm líp než Gore-Tex, jak nekomunikovat s policií, proč nepouštět pankáče pod kapotu motoru, proč jsou na starém kontinentě knihovny posledním útočištěm, kde člověk je ještě bezpodmínečně člověkem, co o nás už před sto lety věděl Franz Kafka.

Petr Šesták, nar. 1981 ve Znojmě, spisovatel, kočovný galerista, fotograf, učitel, cestovatel, scenárista cestopisných dokumentů, člen dvoučlenného filmového štábu, technik retro-fotoautomatů a vinárník. Vydal prózu Kočovná galerie (Paper Jam 2014) a sbírku povídek Štvanice (Dauphin 2015). V současnosti žije většinou v Praze a Mikulově.

www.biooko.net/diaky

Místo konání akce: BIO | OKO, Františka Křížka 15, Praha
Vstupenky: http://biooko.colosseum.eu/incoming.aspx?mrsid=7&eventid=58875
Datum začátku akce: 6. Prosince 2016 20:30
Datum ukončení akce: 6. Prosince 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0999N 14.4304E

Případné změny si prověřte na webu akce Dům na kolech | Diáky

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov