Ekonomie sexu - Radim Uzel

Akce České Budějovice

Ekonomie sexu - Radim Uzel
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě České Budějovice

Ekonomie sexu - Radim Uzel

O vážných věcech naprosto nevážně

Tolik srandy jste už dlouho nezažili, protože doktor Radim Uzel je naprosto úžasný vypravěč o tom, že přestože lidská sexualita slouží především k rozmnožování, člověk oproti ostatním živočichům sexuální styk provozuje také pro své potěšení. Odborně řečeno sex má nejen funkci prokreační, ale i rekreační.

Každé potěšení něco stojí. Většinou je muž v roli kupujícího a žena jako prodávající. Cena sexu se mění a platidlem nemusí být pouze peníze, jako v případě prostituce. Cenou může být i naturální plnění: dary, šperky, nájemné bytu, stravování, mimořádné odměny, luxusní dovolená, nebo pouze zvýšený společenský statut. Na špičce této hodnotové pyramidy stojí uzavření manželství - jako cena za trvalý nájem v rámci sexuálního trhu. Jako všude jinde, i na tomto trhu se vyskytují falešní hráči, rány pod pás, nepřehledné licitace, nebo i loupeže.

Volný trh zlevňuje sex. V důsledku ženské emancipace začíná ženská nabídka pozvolna převyšovat mužskou poptávku. Cena sexu proto výrazně klesá. Zejména tím trpí méně atraktivní ženy.

Jak vidíte, v každé ekonomice jde o zdroje. A v Sexuální ekonomii Radima Uzla se navíc i skvěle pobavíte.

Vstupenky v online prodeji od 19.8. V kamenném předprodeji Metropolu od 26. srpna.
Cena vstupenek je 299 Kč.

v 19.00 hod.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce