Epydemye

Akce Plzeň

Koncerty
Další akce ve městě Plzeň

Epydemye

Jihočeská folková skupina Epydemye si posluchače napříč generacemi získává svou pozitivní a živelnou koncertní energií a písněmi, které otevírají zajímavá témata.

Dosud natočila čtyři desky a za album Kotlina kapela získala žánrovou cenu Anděl 2015. Na tomto monotematickém albu zpracovala životní příběhy osobností československých dějin 20. století (Adolfa Opálky, Milady Horákové, Jana Palacha, Josefa Mašína a dalších).

V roce 2019 vyšlo album Milé děti, které se dotýká současnosti a toho, čím kapela momentálně žije. Díky písním můžete se třemi rodiči prožít vzlety do výšin, strmé pády, úspěchy i průšvihy, lásky, touhy a příchod dětí, které obrací životy naruby.

Vznik skupiny se datuje do roku 2005, a kvalitu skupiny potvrzuje fakt, že hned jedno z prvních vystoupení Epydemye se odehrálo na festivalu Porta, odkud si muzikanti hned odváželi ocenění – interpretační Portu.

Epydemye se brzy dostala do povědomí i srdcí posluchačů i dramaturgů. Později se kapele dokonce otevřely dveře i na pódia rockových a multi-žánrových festivalů (Rock for People, Votvírák). Natočila také live koncerty pro Českou televizi, Český rozhlas a několik videoklipů.
Přijďte si sami do divadélka JoNáš 1. dubna poslechnout, jak silné mohou být písně a jak je koncertní energie skupiny Epydemye nakažlivá… Sestava: zpěv a kontrabas: Lucie Vlasáková zpěv a akustická kytara: Mirek Vlasák zpěv, akustická a také elektrická kytara: Jan Přeslička

19:30

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce