Fanfán Tulipán v Kraftu

Akce Hradec Králové

Fanfán Tulipán v Kraftu
Koncerty
Další akce ve městě Hradec Králové

Fanfán Tulipán v Kraftu

Fanfán Tulipán svoji hudbu popisují jako kinder jazz. Originální a hravé pojetí jazzu s melodikou Hammond, klavírem, příčnou flétnou, citerou, hrací skříňkou a energickou rytmikou.

Originální uskupení Fanfán Tulipán umně propojuje neobvyklé nástroje jako melodiku Hammond, estonskou citeru kannel, xylofon nebo hrací skříňku s klasickou jazzovou instrumentací, svěžími nápady a hráčskou bravurou. Již od svého vzniku roku 2009 kapela poutá pozornost odborné veřejnosti i širokého publika. Fanfán Tulipán získal Cenu Metropolitní Univerzity a vyhrál české kolo mezinárodní soutěže Jazz Prix. Na kontě mají debutové album Polyorama a čerstvě vydané EP Vulpea Lunatică, které poskytli na svém Bandcampu volně ke stažení. Současnou sestavu tvoří autorka skladeb a hráčka na melodiku Eliška Svobodová, flétnista Štěpán Zbytovský (Noční Optika), pianista Jan Mazura, basista Pavel Husa (Bizarre Band) a bubeník Šimon Hajdovský (Sinuhet, Manželé, Akline). Fanfán Tulipán vystoupil na festivalech Bohemia Jazz Fest, Jazz an der Donau, Bratislavské jazzové dni, na bulharském Bansko Jazz Fest a rumunském festivalu Sound Czech.

„Česká skupina Fanfán Tulipán nielenže ovláda jazzový jazyk, ale má aj zmysel pre netradičné zvuky a postupy." (Marián Jaslovský, Peter Lipa: Džezáky - Doba a scéna, antologie 40 let festivalu Bratislavské jazzové dni)

„Fanfán Tulipán je rafinovaná formace vyznačující se skvělou technikou, ale stejnou dávkou lehkosti a progresivity s rytmickými zvraty, na nichž stojí snový a pohádkový svět.“ (Andrea Guerrini, Italský kulturní blog Tropismi)

„Hudba Fanfána Tulipána je srozumitelná a přehledná, hravá a radostná, v pravou chvíli i vážnější.“ (Vladimír Kouřil, magazín UNI)

www.fanfantulipan.bandcamp.com
www.fullmoonzine.cz/novinky/namesicna-liska-fanfana-tulipana
www.youtube.com/watch?v=O1zmL-T5XMk
www.youtube.com/watch?v=T_4DLAVgXlA

---

Kraft sídlí ve dvoře Pilnáčkovy továrny v Hradci Králové. Přes den funguje jako kavárna s výběrovým kafem vhodná pro práci a studium a večer se mění v multižánrový klub. Otevřeno je každý všední den od 10 do 20 hodin plus během kulturních akcí.

Místo konání akce: Kraft, Pospíšilova 281, Hradec Králové
Datum začátku akce: 30. Listopadu 2017 20:00
Datum ukončení akce: 30. Listopadu 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.2145N 15.8452E

Případné změny si prověřte na webu akce Fanfán Tulipán v Kraftu

Jméno organizátora: Kraft
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum ALDIS , Hradec Králové
THE BACKBEAT BEATLES (UK)
Petrof Gallery, Hradec Králové
ROCK FOR PEOPLE 2024
Park 360, Hradec Králové
ROCK FOR PEOPLE 2024
Park 360, Hradec Králové
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum ALDIS , Hradec Králové
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Hankův dům, Dvůr Králové nad Labem