Feinkošt v Brně. Česko-německé turné krátkých filmů

Akce Brno

Feinkošt v Brně. Česko-německé turné krátkých filmů
Divadlo, kino
Další akce ve městě Brno

Feinkošt v Brně. Česko-německé turné krátkých filmů

Přehlídka toho nejlepšího ze současné české a německé krátkometrážní tvorby míří letos i do kina Scala. Čekají na Vás lahůdky v podobě hraných, dokumentárních i animovaných snímků převážně mladých tvůrců, o jejichž jménech ještě uslyšíme! Již 8. ročník přehlídky Feinkošt dále zavítá i do dalších deseti měst v České republice a v Německu.
Více viz: http://www.filmcenter.cz/cs/novinky/1346-do-kin-miri-feinkost-vyber-ceskych-a-nemeckych-kratasu

PROGRAM VEČERA:

GABI (r. Michael Fetter Nathansky, 30 min, hraný)
Gabi je podlahářka. Marco je její učeň, který se nedokáže rozejít se svou přítelkyní. V práci proto s Gabi nacvičuje, jak dát své přítelkyni definitivní sbohem. Gabi brzy začne aplikovat Marcovu hru na svůj každodenní jednotvárný život.

APOLLO 11 1/2 (r. Olaf Held, 6 min, mockument)
Ty fotografie známe. Pořídili je vědci, když pátrali po amerických vlajkách, které byly vztyčeny na Měsíci během šesti kosmických misí. Fotky dokazují, že pět vlajek je stále na svých místech. Pouze vlajka Apolla 11 se zdá se posunula.

VĚZENÍ (r. Damián Vondrášek, 27 min, hraný)
Nabídka na pozici vychovatele ve vězení by nezaměstnanému učiteli Jakubovi mohla pomoci vyřešit nelehkou rodinnou situaci. Jeho již tak nízké sebevědomí neustále shazuje tchán, který si svého zetě určitě představoval jinak. Klaustrofobní návštěva ve věznici ale vede jen k jedné otázce: Chce Jakub do konce života ovládat jiné nebo být sám ovládán?

RYBÁŘI (r. Bára Anna Stejskalová, 10 min, animovaný)
Příběh o rybáři, který jednoho dne vyloví ze zamrzlého jezera kostlivce. Utíká před ním a schovává se ve tmě, kde hledá útěchu v laciné zábavě. Skutečnost však škrábe na okno a rybářův úkryt se rychle stává noční můrou. Manipulace, lidskost, loutkovitost - to jsou hlavní témata tohoto filmu.

I♥ (r. Lenka Benešová, 12 min, dokumentární)
Hledám pod postelí, za skříní, ve sklepě a pořád nenalézám. Hledám za rohem, hledám v květináči, ale ani tam není. Krátký film o skutečnosti mé samoty a mojí urgentní potřebě tento stav změnit. Pomáhám si zaručenými způsoby pro “singles, kteří chtějí jít tomu štěstíčku trochu naproti”. Nevzdávám se. Záleží mi na tom.

PIX (r. Sophie Linnenbaum, 10 min, hraný)
Fotky z dětství, momentky z Vánoc, fotky z prvního dne ve škole, svatební alba - náš život tvoří nekonečná řada fotogenických momentů.

Akci pořádá Czech Film Center ve spolupráci s AG Kurzfilm za podpory German Films a Česko-německého fondu budoucnosti.

Místo konání akce: Univerzitní kino Scala, Moravské náměstí 3, Brno
Vstupenky: http://www.kinoscala.cz/cz/program
Datum začátku akce: 22. Listopadu 2017 21:00
Datum ukončení akce: 22. Listopadu 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1974N 16.6081E

Případné změny si prověřte na webu akce Feinkošt v Brně. Česko-německé turné krátkých filmů

Jméno organizátora: Czech Film Center
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov