Festival čajových nadšenců 1.ročník

Akce Kadaň

Festival čajových nadšenců 1.ročník
Festivaly
Další akce ve městě Kadaň

Festival čajových nadšenců 1.ročník

Festival čajových nadšenců
U příležitosti desátého výročí založení čajovny Kašmír si Vás, za plné podpory města Kadaně, dovolujeme pozvat na první ročník festivalu čajových nadšenců. Inspirací jsou pro nás čajové festivaly v zemích jako je Korea nebo Taiwan, kde se popíjení čaje pod širým nebem těší velké oblibě. Je to právě pocit sounáležitosti , klidu a sdílení, který nám čaj poskytuje můžeme-li se o něj rozdělit. Čaj nám dává klid a pomáhá odpočinout si od rámusu tohoto světa. Přijďte i Vy, na chvíli se zastavit a pít s potěšením dobře zalitý čaj.
Festival čajových nadšenců je jednodenní akce určená milovníkům čaje, nadšeným amatérům i profesionálům jakož i široké veřejnosti. Dnem konání je sobota 22.7. (od 10:00 do 18:00), místem pak Studentské náměstí v Kadani. Součástí akce bude bohatý kulturní program viz plakát, stánek s občerstvením s nevšedními dobrotami - Cukr, káva, limonáda, výstava historického čajového nádobí v čajovně Kašmír a fotografie s informacemi o čaji na výstavní ploše studentského náměstí.
V rámci festivalu proběhne i soutěž čajových amaterů – nadšenců, ti budou tvořit hlavní gro festivalu. Účastník si přinese své čajové nádobí, čajové moře či tác a termosky a bude v poklidu připravovat čaj pro sebe a hosty. K dispozici bude horká voda ve várnicích. Čaj dostane v čajovně Kašmír nebo si po dohodě s organizátory, může vzít i čaj vlastní (jde o to udržet jistý standard kvality). Zastoupeny by tak měli být tradiční čajové země a kultury. Profesionálové mohou čaj nabízet, prezentovat, připravovat i prodávat, nemohou se však zúčastnit soutěže. Návštěvníci festivalu mohou libovolně ochutnávat a popíjet čaj a to zcela zdarma. Mohou také hlasovat pro jednoho z účastníků, dle toho jaký čaj jim chutnal nejvíce. Výhrou bude samozřejmě kvalitní čaj.
Cílem je ukázat že příprava čaje není nic složitého ani mystického, či něco nutně spojené s ezoterikou. Příprava čaje by měla být co nejjednoduší a zároveň by měla mít jistou estetickou úroveň. Jde o to povzbudit lidi aby se dověděli jak dobré a příjemné je pití kvalitního čaje.
Čajovna Kašmír – hlavní organizátor festivalu.

Místo konání akce: Kadaň, Ústí nad Labem Region, Kadaň
Datum začátku akce: 22. Července 2017 10:00
Datum ukončení akce: 22. Července 2017 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.3833N 13.2667E

Případné změny si prověřte na webu akce Festival čajových nadšenců 1.ročník

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
FOOD festival 2024
Mírové Náměstí, Kadaň
Vysmátý léto 2024
Plácek pod hradbami, Kadaň
Festival lidových a dechových hudeb
Františkánské zahrady, Kadaň
Festival lidových a dechových hudeb
Františkánské zahrady, Kadaň
Hudební festival Labefest 2024
Smetanovo nábřeží, Děčín