Filmové pitvy: přednáška a promítání filmu The Enemy (2013)

Akce Praha

Filmové pitvy: přednáška a promítání filmu The Enemy (2013)
Divadlo, kino
Další akce ve městě Praha

Filmové pitvy: přednáška a promítání filmu The Enemy (2013)

Vážení přátelé!

Jsem rád, že v dalším semestru pokračuji s provozem Filmových pitev(doufám, že jste taky alespoň trochu rádi) a za poskytování místa k promítání.

První promítání proběhne 7.11.17 ve Faustově domě na Karlově náměstí.

Promítat se bude tentokrát film The Enemy (2013). Doplním jej krátkou prezentací po skončení filmu, ve které nastíním jeho vysvětlení, nebot se jedná o film navýsost symbolický, resp. užívající symbol(y) v hojné míře.

Stále je v plném proudu snaha sehnat přednášejícího na téma Realita, jíž bych rád promítání zaštítil. Podařilo se mi sehnat přednášející na další 3 měsíce dopředu, ale zrovna na to první prozatím ne...Nicméně uvidíme, jak se celá věc bude vyvíjet, já si připravím krátkou prezentaci i před film, řeknu k tomu něco svého, doporučím literaturu, další filmy, apod.

Film je ukázkou mistrovské práce se symboly v lidském myšlení(vědomí, nevědomí, podvědomí...)a nastiňuje jejich problematiku zpočátku neuchopitelnou, zčásti irelevantní, mlhavou optikou. V duchu mytologie, skrze níž nejčastěji symboly uchopujeme se nám ale podaří pravý význam užitých symbolů uchopit a film tak dostane ještě další rozměr.

Upozorňuji, že v místě promítání se nachází studentský klub, který je otevřen každý den, nachází se v něm malá knihovnička pro mediky a příbuzné obory, příznivé ceny drahocenných moků podněcujících analytické myšlení, příjemnná obsluha a v neposlední řadě též v den promítání budu pouštět svůj mix elektronické hudby.

Po promítání je možné(v některých případech žádoucí)si jít o proběhlém promítání podebatovat do nepříliš vzdáleného Café Indigo.

Za plakát a souhlas s další spoluprácí velice děkuji Evě Jurkové, bez níž by vizuální identita celého projektu tzv. jen plavala čubičku.

Místo konání akce: Faustův dům, KARLOVO NÁM. 502/40, Praha
Datum začátku akce: 7. Listopadu 2017 19:00
Datum ukončení akce: 7. Listopadu 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0731N 14.4188E

Případné změny si prověřte na webu akce Filmové pitvy: přednáška a promítání filmu The Enemy (2013)

Jméno organizátora: Filmové pitvy 1. LF UK
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub