FLAMENGO + KAREL KAHOVEC

Akce Brno

FLAMENGO + KAREL KAHOVEC
Koncerty
Další akce ve městě Brno

FLAMENGO + KAREL KAHOVEC

Kapela Flamengo je vedle Etc... Vladimíra Mišíka a Framus 5 Michala Prokopa jednou z nejvýznamnějších rockových skupin české historie a album Kuře v hodinkách (1972) je dle mnohých kritiků nejlepším rockovým albem všech dob u nás. V 70. letech tato formace přerušila díky normalizaci činnost a slavní hudebníci se rozprchli tu k Etc... tu ke Karlovi Gottovi, aby nějak přežili v těžké době. Na scénu se Flamengo vrátilo v roce 2022 v sestavě s původními (Fořt, Kulhánek, Kahovec) i novými hudebníky a s vynikajícím zpěvákem Honzou Holečkem.
V roce 2022 vyšla u Supraphonu nahrávka živého vystoupení na albu Flamengo Reunion Session: Live, kde kromě výběru skladeb z LP Kuře v hodinkách a singlu Týden v elektrickém městě / Každou chvíli, předcházejícímu nahrání alba, jsou i převzaté skladby od Spooky Tooth nebo Colosseum, které Flamengo hrálo na přelomu 60. a 70. let. Supraphon vyrobil upoutávku i klip k propagaci alba. V roce 2022 kapela vystoupila jako speciální host britských Jethro Tull na koncertech v Mikulově a v amfiteátru na Lokti. V České televizi byl v roce 2023 odvysílán dokument Flamengo Reunion Session – Kuře v hodinkách 50, kde se prolínají vzpomínky aktérů původní nahrávky se vstupy z koncertů obnovené kapely z roku 2022. V roce 2023 začala kapela pracovat na novém albu, kde nabídne zcela nové skladby.

Sestava kapely:
Vladimír Guma Kulhánek – baskytara (člen původního Flamenga) Pavel Fořt – kytara (člen původního Flamenga) Honza Holeček – klávesové nástroje, zpěv Jiří Zelenka – bicí, vokály Vladimír „Boryš“ Secký – saxofon, flétna

20:00

Začátek akce: 28.01.2024
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce