Folklor a city

Akce Brno

Folklor a city
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Brno

Folklor a city - 1.díl (diskuze Jiří Plocek, hraje CM Harafica)

18:00 Jiří Plocek - Píseň duše
Jednou z trvalých součástí lidské kultury je píseň. Píseň jako specifický symbolický jazyk, jímž o sobě vypovídáme nebo skrze nějž přijímáme sdělení od druhých. Skrze nějž se také s druhými potkáváme. Píseň jako symbol, který vzbuzuje rezonanci. – Pokus o jiný, širší pohled na fenomén písně, který umožní jej vnímat v několika rovinách. Pokus o integraci nazírání psychologického, hudebně vědného a etnologického. Diskuze vítána.
Jiří Plocek - Původním povoláním biochemik. Poté profesionální hudebník. V letech 1995-2005 producent a hudební vydavatel. V letech 2006-2017 zaměstnán v Českém rozhlase Brno jako hudební redaktor a dramaturg.

20:00 CM Harafica
Cimbálová muzika Harafica byla založena v roce 1999 při ZUŠ v Uherském Hradišti, dnes však již patří ke stálicím nejen hradišťského folkloru. Její zakladatel Pavel Štulír patří k jedné z nejvýznamnějších osob folkloru této oblasti. Současný umělecký vedoucí Petr Gablas navazuje na jeho práci, ale zároveň díky svému širokému hudebnímu rozhledu do muziky přináší nové a nečekané inspirace.

80 Kč v předprodeji, 120 Kč na místě, omezená kapacita
Předprodej vstupenek a bližší informace na folkloracity@gmail.com nebo na Facebooku Folklor a city

Brno a folklor patří k sobě. Přijďte se o tom přesvědčit. Už Leoš Janáček podporoval tuto ojedinělou symbiózu města a regionálních umělců ze všech koutů Moravy, kteří zde od těch dob navazují nové kontakty i dlouholetá přátelství. Brno bylo, je a snad i nadále bude moravským centrem folklorního dění. Proto se budeme potkávat každý měsíc v prostorách funkcionalistické kavárny ERA, která vytvoří netypickou kulisu cimbálovým muzikám, tanci, zpěvu i všem ostatním formám nezřízeného veselí. Rádi bychom představili pestrost, s jakou se dnes lze ve folklorním světě setkat, a to jak stylovou, tak i regionální, vždy však na vysoké interpretační úrovni. Každý měsíc vás proto čeká zcela ojedinělý zážitek. Ten bude navíc podpořen přednáškami či workshopy se zajímavými osobnostmi brněnského folklorního života, ty se budou konat vždy před programem cimbálových muzik. Těšíme se na Vás!

Místo konání akce: Kavárna ERA, Zemědělská 30, Brno
Vstupenky: https://www.facebook.com/Folklor-a-city-453044755090662/
Datum začátku akce: 1. Listopadu 2017 18:00
Datum ukončení akce: 1. Listopadu 2017 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 49.2105N 16.6191E

Případné změny si prověřte na webu akce Folklor a city - 1.díl (diskuze Jiří Plocek, hraje CM Harafica)

Jméno organizátora: Folklor a city
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce