Folkový Pluháč

Akce Pluhův Žďár

Folkový Pluháč
Festivaly
Další akce ve městě Pluhův Žďár

Folkový Pluháč - 2.ročník

Vážení příznivci Folkového Pluháče i Vy, kteří ještě nevíte, oč se jedná!
Když jsme Vám před rokem představovali zbrusu nový festival, netušili jsme, že hned po prvním ročníku přijdou chvíle, kdy se budeme muset vážně zamýšlet, zda vůbec lze v započatém snažení dále pokračovat. Situace, která nastala vlivem pandemie a následujících vládních omezení, dospěla u některých profesí (například u majitelů penzionů) do stavu, který se rovná faktické likvidaci podnikání. Penzion U Zámku není výjimkou. Státní pomoc nepřichází a majitel se musí postarat o řádné vyrovnání poplatků, o své zaměstnance, kůrovcovou kalamitu a spoustu dalších záležitostí, z nichž každá „hoří“.
Přesto jsme se dohodli, že 25. července 2020 od 13 hodin Folkový Pluháč BUDE!! Možná je to šílenství nebo masochismus. Ale spojuje nás v mnohém ohledu společný názor: Máme rádi muziku, chvíle sounáležitosti a porozumění, víme, že nám nic samo nespadne do klína. A že je tedy třeba stále vyrovnávat „dal“ a „má dáti“.
Rádi bychom tedy pokračovali s přáním, které stálo u samotného zrodu festivalu: Připravit Vám (a tím i sobě) pohodový půlden, okořeněný o duchovní hodnoty, které nabízí folk a podobné hudební žánry. Uděláme to bez ambicí na výdělek, a pokud by se náhodou finanční efekt dostavil (jak naivní), investujeme vydělané peníze opět do muziky. Prvořadé totiž je, jak říká Radim Beneš (majitel Penzionu U Zámku), „aby bylo dobře především na duši“. Zní to jako fráze, ale podívejme se kolem sebe…
Už v samotných počátcích letošních příprav jsme pro tento náš záměr pocítili významnou podporu nejen muzikantů, ale i celé řady dalších dobrých lidí, kteří mohou nějak festivalu pomoci. A věřte, že jakákoliv pomoc je pro nás v této mimořádné situaci velice žádoucí.
Těšme se tedy a doufejme, že nám už nic nedokáže zabránit, abychom 25. července 2020 prožili všichni s muzikou příjemný den, který nám, jak se říká, „dobije baterky“.
Za všechny dobrovolníky štábu festivalu
Pavel Jarčevský

Začátek akce: 25. 7. 2020 13:00:00
Konec akce: 25. 7. 2020 23:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce