Foyn Friis and her Band (NOR/CZE)

Akce Olomouc

Foyn Friis and her Band (NOR/CZE)
Koncerty
Kulturní a společenské centrum ArtUm, Olomouc
Další akce ve městě Olomouc

Foyn Friis and her Band (NOR/CZE)

Norská zpěvačka a skladatelka Live F. Friis je vycházející hvězda skandinávského jazzového vokálu a miláček hudebních kritiků, kteří její hudbu většinou zařazují do kategorie indie-jazz s prvky popu. Tato živelná světoběžnice vystupovala na řadě evropských i amerických festivalů, v jižní Americe i Africe. Během své kariéry si zazpívala například s Brianem Bladem, Thomasem Morganem a Bobbym McFerrinem. Její obrovská láska k jazzovému zpěvu ji vede k tomu, že během svých koncertů interpretuje nejen své autorské skladby, ale i jazzové standardy. Její debutové album bylo nominováno na nejlepší dánské jazzové album roku. Později se získala ocenění Årets Unge Jazzkomponist og Danmarks Nye Jazzstjerne ("Nejlepší mladý jazzový skladatel roku" a "Nová hvězda dánského jazzu"). Na turné v ČR vystoupí společně s norským kytaristou Stianem Swenssonem a předními českými a slovenskými jazzmany - saxofonistou Lubošem Soukupem (Points), basistou Rastislavem Uhríkem (Vertigo) a bubeníkem Martinem Novákem (Lanugo, Lenka Dusilová).

recenze: ”Není pochybu o tom, že hlas Live F. Friis je obrovský dar od boha.” (GAFFA) ”Live Foyn Friis je ta opravdová superstar.” (Jakob Hassing, Jazz Special)
Live Foyn Friis? Je naprosto fantastická, dělá skvělou šou. Zpívá své věci a swingové standardy a má to strašnou šťávu! (Luboš Soukup)

Kapela je složená z vynikajících muzikantů:

Live Foyn Fris (Norsko) – zpěv, Luboš Soukup (CZ) – saxofony a klarinet, Stian Swensson (Norsko) – kytara, Rastislav Uhrík (SK) – kontrabas, Martin Novák (CZ) – bicí

Místo konání akce: Kulturní a společenské centrum ArtUm, Sokolská 7, Olomouc
Vstupenky: http://artumcentrum.cz/produkce/foyn-friis-live-quintet-norczesvk
Datum začátku akce: 19. Října 2016 20:00
Datum ukončení akce: 19. Října 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5967N 17.2482E

Případné změny si prověřte na webu akce Foyn Friis and her Band (NOR/CZE)

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce