Frankenstein

Akce Praha

Frankenstein
Divadlo, kino
BIO | OKO, Praha
Další akce ve městě Praha

Frankenstein

Záznam opěvovaného divadelního představení Frankensteina v režii Dannyho Boylea (Milionář z chatrče) se vrací. Scénář napsal Nick Dear podle slavného románu Mary Shelley.

Alternace Miller jako Frankenstein, Cumberbatch jako Monstrum

� 27. 12. v 20.30 Bio Oko (Praha):
http://www.biooko.net/cz/film/5067/Frankenstein-%7C-NT-Live-Miller/

Další promítání Frankensteina:
http://www.vicnezfilm.cz/frankenstein-p423.html

Nick Dear, Mary Shelley
Frankenstein
Režie: Danny Boyle
Hrají: Benedict Cumberbatch, Jonny Lee Miller a další
Hudba: Underworld

Inscenace z roku 2011 získala mnoho ocenění včetně toho nejcennějšího, Olivier Award pro oba herce – Benedicta Cumberbatche a Jonny Lee Millera. Stejné ocenění připadlo i Bruno Poetovi za nejlepší světelný design.

Režie se ujal oscarový tvůrce Danny Boyle, proslulý zejména svými filmy Trainspotting, Pláž nebo Milionář z chatrče. Připravil pro oba herce zvláštní úkol a hereckou výzvu – nastudoval s každým z nich obě titulní role – Viktora Frankensteina i Monstrum, tedy Stvořitele i Stvořeného, a nechal je střídavě role alternovat. Na vzájemné nevyhnutelné přitažlivosti, na osudovém propojení, na nechtěném zrcadlení jednoho v druhém postavil Boyle princip celé inscenace.

Hudbu i zvuk k představení dostala na starost britská taneční legenda Underworld, jejíž skladby se objevily ve všech filmech režírovaných Danny Boylem.

Představení není vhodné pro děti
-----

National Theatre Live’s 2011 broadcast of Frankenstein returns to cinemas. Frankenstein enjoyed a sell-out run at the National Theatre, and went on to win awards including the 2012 Olivier Award for Best Actor for Benedict Cumberbatch and Jonny Lee Miller.

Oscar-winner Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) directed a sensational production with Benedict Cumberbatch (Star Trek: Into Darkness, BBC’s Sherlock) and Jonny Lee Miller (Trainspotting, CBS’s Elementary) alternating roles as Victor Frankenstein and his creation.

Childlike in his innocence but grotesque in form, Frankenstein’s bewildered creature is cast out into a hostile universe by his horror-struck maker. Meeting with cruelty wherever he goes, the friendless Creature, increasingly desperate and vengeful, determines to track down his creator and strike a terrifying deal.

Urgent concerns of scientific responsibility, parental neglect, cognitive development and the nature of good and evil are embedded within this thrilling and deeply disturbing classic gothic tale.

more on: http://ntlive.nationaltheatre.org.uk/productions/16546-frankenstein

Místo konání akce: BIO | OKO, Františka Křížka 15, Praha
Vstupenky: http://www.biooko.net/cz/film/5067/Frankenstein-%7C-NT-Live-Miller/
Datum začátku akce: 27. Prosince 2016 20:30
Datum ukončení akce: 27. Prosince 2016 22:45
Pravděpodobné souřadnice: 50.0999N 14.4304E

Případné změny si prověřte na webu akce Frankenstein

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub