Free Mondays

Akce Praha

Free Mondays
Koncerty
Další akce ve městě Praha

Free Mondays w/ dalekko + support: pale&coy / blacksheepboy

FREE MONDAYS
Startér - Radio Wave
19/9/2016

Live:
Dalekko
support:
pale&coy
blacksheepboy

tags: alternative, pop, experimental, lo-fi, songwriter, electronic

FREE ENTRY!
supported by Go.Out.cz

Hudba dalekko se pohybuje na pomezí alternativního rocku a lo-fi popu s prvky elektroniky, kterou doplňují české texty. Původně dvoučlenný pražský studiový projekt po vydání debutového alba s názvem Neběžel jsem tudy? rozšířil sestavu o další tři spoluhráče. Melancholické tóny provází celou jejich tvorbou a poklidné texty o každodeních věcech dodávají všemu nádech bezstarostnosti.

Za sebou mají koncertování na festivalech jako Bažant Pohoda, Colours of Ostrava nebo United Islands a nominaci za objev roku hudebních cen Vinyla. Současně svým fanouškům představují nový materiál pro druhé album. Kapela jako dalekko je důkazem, že i pop může být inteligentní a s trochou osobitosti to mohou dotáhnou daleko.

pale&coy
(Eliška Míkovcová) ve svých písničkách zachycuje atmosféru příběhů o městských liškách, neklidu, nespavosti nebo nočních procházkách. Výraznou roli u ní hraje zpěv a texty, které mají až vypravěčský nádech. Nebojí se syntezátorových presetů, ani předprogramovaných beatů.
blacksheepboy
(Zdeněk Lichnovský) vychází z téměř folkové estetiky a jednoduché písničkařiny. Jeho zavrstvené a zkreslené písničky s prvky křehkého popu i instrumentálně vygradovanými pasážemi převypravují sny o domově nebo netěsnících oknech.
V únoru společně vydali debutovou desku These Days / Urban Foxes a proto zahrají set se stejnou kapelou. Pavel Kraus (DISQUIET) se postará o basové party a k elektronickým bicím usedne Petr Matoušek (Apollinaire).
These Days / Urban Foxes - http://thesefoxes.bandcamp.com

Místo konání akce: NoD, Dlouhá 33, Praha
Datum začátku akce: 19. Září 2016 20:00
Datum ukončení akce: 20. Září 2016 04:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0907N 14.4259E

Případné změny si prověřte na webu akce Free Mondays w/ dalekko + support: pale&coy / blacksheepboy

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce