Gabriela Demeterová: Paganini – bůh, nebo ďábel?

Akce Plzeň

Gabriela Demeterová: Paganini – bůh, nebo ďábel?
Koncerty
Další akce ve městě Plzeň

Gabriela Demeterová: Paganini – bůh, nebo ďábel?

Houslistka Gabriela Demeterová představuje nový projekt. Tentokrát uslyšíte skladby a úryvky z korespondence nejslavnějšího génia houslové hry 18. a počátku 19. století – Niccola Paganiniho!
Po úspěšných recitálech – Beethoven – hudba a duše génia a Andělé a démoni – přichází Gabriela Demeterová se zbrusu novým představením. Během večera se navíc na pódiu objeví i herec Otakar Brousek ml.
Sama houslistka předvede svou virtuozitu ve výběru z 24 capricií, jež byly ve své době tak technicky náročné, že je houslisté odmítali hrát. Prvního provedení se caprice dočkaly až 50 let po Paganiniho smrti.
Mimo capricií a sonát pro housle a kytaru uslyšíte Ghiribizzi pro sólovou kytaru, slavnou barokní árii od Giovanni Paisielliho Nel cor piu non mi sento v úpravě pro housle a kytaru a také virtuózní Campanellu, kterou původně autor napsal pro housle a orchestr.
››› http://bit.ly/Gabriela_Demeterová_Paganini

Místo konání akce: Měšťanská beseda, Kopeckého sady 13, Plzeň
Vstupenky: http://www.mestanska-beseda.cz/cz/seating.aspx?ID=9334&utm_source=facebook&utm_medium=tlacitko+vstupenky&utm_campaign=gabriela+demeterova+-+paganini
Datum začátku akce: 27. Listopadu 2017 19:00
Datum ukončení akce: 27. Listopadu 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.7442N 13.3766E

Případné změny si prověřte na webu akce Gabriela Demeterová: Paganini – bůh, nebo ďábel?

Jméno organizátora: Měšťanská beseda
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce