Gastro trip po brazilsku | Diáky

Akce Praha

Gastro trip po brazilsku | Diáky
Přednášky a kurzy
BIO | OKO, Praha
Další akce ve městě Praha

Gastro trip po brazilsku | Diáky

*Brazilskými regiony od severu až na jih, od oceánu až do vnitrozemí vedou toulky cestovatele Pavla Šembery. Pojítkem jeho cest jsou gastronomické speciality jednotlivých oblastí a zvyky a kultura Brazilců spojené se stolováním. V jeho přednášce navštívíme japonskou čtvrť Liberdade v srdci kosmopolitního São Paula, budeme péct maso s gaúchos z jižní Brazílie, v Salvadoru se zakousneme do čerstvě upečeného acarajé s krevetami, od šálku kávy na brazilských plantážích odskočíme na caipirinhu z pálenky cachaça. Amazonie nás pohostí džusem z cupuaçú a na závěr se zchladíme ledovou tříští z palmových plodů açaí na pláži v Riu.

V brazilské kuchyni se otiskly četné imigrační vlivy a k původním indiánským pokrmům založeným na manioku, kukuřici, rybách a tropickém ovoci postupně přibývaly evropské, africké a asijské ingredience a kuchařské postupy. Výsledkem je karneval chutí, vůní a barev, kterým Brazílie štědře hostí své dnešní návštěvníky.

*Pavel Šembera si Brazílii zamiloval už dávno. Pracuje v zahraničním obchodě mezi Českou republikou a Latinskou Amerikou, v Brazílii dlouhodobě žil a pravidelně se do ní vrací. Mezi jeho nejoblíbenější místa v Brazílii patří Baťovo město Bataypora ve státě Mato Grosso do Sul. O svých kulturně-jazykových postřezích z Brazílie píše blog Tudobem.cz.

*Před přednáškou bude v kině k zakoupení brazilské občerstvení a míchané drinky.

Místo konání akce: BIO | OKO, Františka Křížka 15, Praha
Vstupenky: http://biooko.colosseum.eu/incoming.aspx?mrsid=7&eventid=57158
Datum začátku akce: 11. Října 2016 20:30
Datum ukončení akce: 11. Října 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1001N 14.4302E

Případné změny si prověřte na webu akce Gastro trip po brazilsku | Diáky

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce