Gentlemen´s Club Ska Show

Akce Zlín

Gentlemen´s Club Ska Show
Koncerty
Bamboo klub Zlín, Zlín
Další akce ve městě Zlín

Gentlemen´s Club Ska Show

Původně bezejmenná kapela vznikla v létě 2003 na kolech cestou z Hranic do Černotína, kdy se Prasátko a Čahoun během jízdy dohodli, že opustí ryze alternativní spolek Laila a pustí se do vlastního projektu. Oba odchováni nestárnoucími hity Michala Davida a Hanky Zagorové, chtěli hrát muziku dostatečně veselou a bezstarostnou na kterou by se dalo bez problému tančit i bez požití většího množství alkoholu. Oslovili proto starého (ale stále ještě vnímajícího) kamaráda - kytaristu Jirku Poledňáka. Ten jim řekl pouze tři slova: "Disko is dead" a vzápětí také navrhl podobný, avšak několikanásobně lepší styl reggae. Oba chlapci se pro tohle slovo okamžitě nadchli. Následovalo několik nevýrazných zkoušek a za bicí zasedl David Bartošek. Do spolku kapela vzala též potulného trumpetistu Pepína Hynčicu. Zvuk začal být mnohem konkrétnější (a také se již trochu podobal hudbě) a brzy bylo jasné, že u jednoho (vz)dechu rozhodně nezůstane.

Pepča si vzpomněl na svého téměř spolužáka altsaxofonistu Honzu Rödera. Tento stejným způsobem přivedl do bandu svého spolužáka tenorsaxofonistu Petra Šádka. Mládenci si na sebe v krátké době zvykli, přestali být plaší a zjistili, že pokud někdy náhodou zahrají stejný tón, zní to velice profesionálně. S rozšířenou sestavou se nové skladby jen hrnuly, ubývalo kiksů a zvuk se stával více energickým a stále méně připomínajícím reggae. Nová sestava prošla svým prvím křestem na Prasátkových narozeninách v Hranicích na Loděnici. Vystoupení se nad očekávání líbilo, což se také na místě samotném jaksepatří oslavilo. Později kapela odehrála krátké vystoupení ve dvoraně hranického zámku a velmi příjemný open air koncert na hranickém náměstí. Za bicími se objevil Petr Bláha.

Dlouho nebylo možné sehnat v Hranicích dobrého klávesistu (a to se také víceméně nepodařilo dodnes), ale byl objeven mladý a docela zapálený klávesák Mira Štěpán. Jeho objev je připisován Jirkovi, který na jedné z mnoha svých dobrodružných a nebezpečných výprav po internetových stránkách různého charakteru objevil jeho nepovšimnutý inzerát. "Klávesový virtuoz na volné noze hledá kapelu dobrých mravů, značka: Chcete mě ???", či podobného znění. Po první společné zkoušce si jej téměř všichni členové oblíbili a rozhodli se tohoto vystrašeného, ale velice milého chlapce, adoptovat. Za nějáký čas dokonce Mirík přivedl celou kapelou tolik vytouženého trombonistu Mariana Vojtáška. Oba lipenští hudebníci si zvolili zkušebnu v Hranicích za místo svého trvalého a bydliště a nenajdete je nikde jinde, snad jen s vyjímkou nedaleké restaurace. V podobně vytříbené sestavě hraje kapela dodnes a je připravena objíždět svatby, pohřby, křtiny a všechna místa, kde se jen objeví sebemenší příležitost vystoupit...

Místo konání akce: Bamboo klub Zlín, Nad Stráněmi 4512, Zlín
Datum začátku akce: 7. Října 2016 20:00
Datum ukončení akce: 8. Října 2016 02:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.2314N 17.657E

Případné změny si prověřte na webu akce Gentlemen´s Club Ska Show

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Petr Spálený 80
Kongresové centrum Zlín, Zlín
Olympic Trilogy Tour Podzim 2024
Kongresové centrum Zlín, Zlín
Beatles Show 60
Kongresové centrum Zlín, Zlín
O5 a Radeček a ANNA K
náměstí Míru, Zlín