Hana Fialová: Slavné muzikálové melodie

Akce Hranice

Hana Fialová: Slavné muzikálové melodie
Koncerty
Další akce ve městě Hranice

Hana Fialová: Slavné muzikálové melodie

Koncert Hany Fialové se uskuteční v rámci koncertů Kruhu přátel hudby v pondělí 31. ledna od 18:00 hodin v Koncertním sále. Cena vstupenky je 200 Kč.

Sopranistka Hana Fialová je známá hlavně díky svým muzikálovým rolím.
Narodila se v Opavě, vystudovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě. V letech 1994 až 2004 byla sólovou zpěvačkou country skupiny „Red Hats“, se kterou koncertovala u nás i v zahraničí, několikrát s ní vystoupila v zábavných televizních pořadech a vydala dvě profilová CD. Od roku 2003 je členkou souboru opereta/muzikál Národního divadla moravskoslezského. V roce 2010 vytvořila titulní roli v nové verzi muzikálu Marguerite Alaina Boublila a Michela Legranda a byla za ni nominována na Cenu Thálie 2011. Poté následovaly další významné muzikálové role: Gita v Pardon My English, královna Eliška v Noci na Karlštejně, Marfuša v Mrazíkovi, Vypravěčka v Josefovi a jeho úžasném pestrobarevném plášti, Betty v původním českém muzikálu Fantom Londýna, titulní role v Evitě a Norma Desmond v Sunset Boulevardu. Zcela jedinečným způsobem září v hudebním dramatu Edith a Marlene jako Edith Piaf, za niž ostatně získala Cenu Thálie 2014 v kategorii opereta/muzikál. V činohře Národního divadla moravskoslezského hostovala a hostuje jako Zuzana a Jiřina Buchtelová v muzikálu Donaha! (Hole dupy) a v pražském Divadle Hybernia jako Betty v Přízraku Londýna. Na scéně Městského divadla Brno hostovala v roli Fantiny ve světoznámých Bídnících.

Jakub Žídek vystudoval hru na varhany na Janáčkově konzervatoři v Ostravě a poté sbormistrovství na Pedagogické fakultě Ostravské univerzity a dirigování orchestru na brněnské JAMU. V současnosti je hudebním ředitelem souboru operety a muzikálu v Národním divadle moravskoslezském a dirigentem souboru opery. Jako hostující dirigent spolupracoval například s Filharmonií Brno, Moravskou filharmonií Olomouc, Filharmonií Bohuslava Martinů ve Zlíně. Nejvýraznější je jeho spolupráce s Janáčkovou filharmonií Ostrava.

Náhradní termín za neuskutečněný koncert 24. listopadu 2021.


Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Dům kultury, Mohelnice
ŠUMPERSKÉ POMNĚNKY 2024
PAVLININ DVŮR, Šumperk
PRAŽSKÝ VÝBĚR
Dům kultury, Šumperk
4Tenoři a Unique Quartet
Městský dům, Přerov
EVA A VAŠEK
Dům kultury, Šumperk