HRTL

Akce Brno

HRTL
Koncerty
Další akce ve městě Brno

HRTL [live] @VIBE club - 13.10.2017

HRTL / Bastl Instruments , Bűkko

Leoš Hort alias HRTL je špičkový performer na modulární syntezátor a zakladatel brněnského kazetového vydavatelství Bűkko Tapes, které vydává hudbu východoevropských bedroom producentů. Zároveň je stájovým jezdcem Bastl Instruments, kteří vyrábí hand-made open-source hudební hardware.

Hudba HRTL si prošla cestou od klasických nástrojů k modulárnímu syntezátoru, kde se z post-witch-housu vyvinula směrem k repetitivním rytmům s bohatými melodickými i zvukovými prvky, proměnlivou atmosférou a hravými strukturami. Ať už ušpiněný house s osmdesátkovým feelem, fluorescentní techno nebo temné bublavé beaty, HRTL nikdy nehraje dvakrát to samé. Stejně jako jeho živá vystoupení jsou totiž jeho nahrávky improvizované a 100% hardware.

V roce 2014 absolvoval turné v Turecku s Tom Holič a vydal debutovou kazetu Hydroxid, na kterou o rok později navázal s albem Dataloss. Za tu také v roce 2015 slavnostně převzal cenu Anděl v kategorii elektronická hudba. Protože HRTL klade důraz především na živé performance, začal se vedle studiových nahrávek orientovat také na livestreaming.

HRTL zhusta koncertuje jak u nás, tak v zahraničí. Vystoupil na největším klubovém festivalu na světě Amsterdam Dance Event, na klenotu multimediáních festivalů Ars Electronica, nebo na DAVE festivalu v Drážďanech. Dále vystupoval po Evropských městech jako Londýn, Berlín, Vídeň nebo Bukurešť. U nás zazářil i na významných festivalech Pohoda a Colours of Ostrava.

Support:
TBA

Místo konání akce: VIBE club, starobrněnská 20, Brno
Datum začátku akce: 13. Října 2017 22:00
Datum ukončení akce: 14. Října 2017 06:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1926N 16.6063E

Případné změny si prověřte na webu akce HRTL [live] @VIBE club - 13.10.2017

Jméno organizátora: VIBE club
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce