Ikonické zahrady Velké Británie

Akce Třeboň

Ikonické zahrady Velké Británie
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.itrebon.cz
Další akce ve městě Třeboň

Ikonické zahrady Velké Británie

V rámci KVĚTINOVÉ TŘEBONĚ zveme v sobotu 14. dubna 2018 v 13:30 hodin do přednáškového sálu Domu Štěpánka Netolického na přednášku Pavla Chlouby „Ikonické zahrady Velké Británie“.

"Nevím, jak to vnímají druzí, ale já když slyším slovní spojení „anglická zahrada“, cítím takové zvláštní, těžko sdělitelné chvění. Anglická zahrada – to je něco jako lehká návyková látka. Jestli ji jednou zkusíte, máte pocit, že ji chcete znovu a znovu. Dotýkat se anglické zahrady a vnímat ji, je sice drobet návykové, ale ani trochu škodlivé. Anglická zahrada je jako seriál, kde se pořád objevují noví hrdinové a nové děje. Spravedlivější by bylo tyto zahrady označovat jako britské, protože i ve Walesu, Irsku či Skotsku jsou zahrady, které přinášejí půvab, eleganci a dokonalost.
Pár těchto zahrad jsem vybral a chtěl bych vás pozvat na jejich fiktivní návštěvu. Když se řekne ikonická zahrada, měla by to být už nějaká velmi známá adresa. Ano, podle tohoto kritéria se řídím. Některé zahrady, o kterých budu vyprávět, jsou opravdu známé, ikonické a magické. Dovolím si ale do výběru přidat i nějaké další, které možná zná jen malá hrstka nadšenců. Jestli se pletu, předem se omlouvám, tuším ovšem, že než uběhne pár desetiletí, budou stejně ikonické, jako ty dnešní. Zastavte se, těším se na vás."
Pavel Chlouba

Místo konání akce: Dům Štěpánka Netolického, Masarykovo náměstí 89/I, Třeboň
Datum začátku akce: 14. Dubna 2018 13:30
Datum ukončení akce: 14. Dubna 2018 14:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.0041N 14.7705E

Případné změny si prověřte na webu akce Ikonické zahrady Velké Británie

Jméno organizátora: itrebon.cz
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce