Instatní kompozice - dobrodružství vokální tvořivosti

Akce Praha

Instatní kompozice - dobrodružství vokální tvořivosti
Divadlo, kino
Web organizátora:
www.hlasohled.cz
Další akce ve městě Praha

Instatní kompozice - dobrodružství vokální tvořivosti

INSTANTNÍ KOMPOZICE : DOBRODRUŽSTVÍ VOKÁLNÍ TVOŘIVOSTI, vede Thomas Johannsen (Holandsko)

Slovy lektora:"Pracuji s improvizací, protože mě fascinuje proces "sebe uspořádávání", který při tom probíhá, a také úžasné možnosti, které se otevírají při práci v přítomném okamžiku. Ten moment, kdy nejen performeři, ale také posluchači zažívají, že jsou tady, teď a spolu - a že se v podstatě může stát cokoli. V tu chvíli sdílíte dobrodružství, pochybnosti i křehkost toho okamžiku. Sdílíte pomíjivost i svoje lidské bytí. Uchvacuje mě, když vidím performery, jak komponují svuj pohyb, hudbu nebo text pohybujíc se na tenkém ledě mezi genialitou a naivitou, vytvářejíc mnohovrstevnaté tkaniny příběhů a významů, které skládají hold naší fantazii a imaginaci."

Na této dílně se seznámíte s dovednostmi pro okamžitou vo
Během workshopu vám bude představena dovednost Instant Vocal Composition (Okamžité vokální kompozice), vyvinutá Thomasem Johannsenem společně s Genetic Choir.

Jsou vítány všechny úrovně hlasových zkušeností, z prostředí nejrůznějších hudebních žánrů. Koncept Genetic Choir vychází z myšlenky, že nezáleží na virtuózních vlohách jednotlivce – ačkoliv ty jsou jistě vítány – ale na schopnosti naslouchání a odevzdání se procesu utužování a transformování připravovaného zvukového materiálu. Vyžaduje se vaše osobní zapojení, i přesto, že výsledek není jen ve vašich rukách.

Nejsou dány žánrové hranice, počet sólových či sborových úseků nebo podoby kompozic. Vznikají všechny barvy a odstíny hudby, od jemně kontemplativních po divoké, melodické, polyrytmické, podivné a krásné. Genetic Choir je ekosystémem, kde mohou žít různá stvoření. Žádá si zpěváky, kteří se vzdají svého ega a jsou schopni odvážných rozhodnutí.

Pokud budeme schopni nastavit si hranice a současně je překonávat, mohou vznikat kompozice, které jsou překvapivě živé, soustředěné a přesto nepředvídatelné.

Více o dílně:
http://www.hlasohled.cz/cze/dilny/dilny-2017/2017-4.html

THOMAS JOHANNSEN
Thomas Johannsen je divadelní režisér, dramaturg, performer a lektor. Věnuje se multidisciplinární práci, jejímž středobodem je instantní kompozice. Práci s hlasem studoval u řady světových lektorů.

Pravidelně vystupuje jako vokalista a performer v představeních pracujíích s metodou instatní kompozice. V Amsterdamu vede sbor nazvaný Genetic Choir. V minulosti se podílel na různých uměleckých projektech, zahrnujících práci s divadelním textem, plenérové vizuální divadlo i video; spolupracoval s hudebníky, performery, tanečníky i loutkáři; toto zázemí mu umožňuje pohybovat se napříč disciplínami a vést i propojovat lidi rozličných zájmů a směřování.

Více o Genetic Choir se dozvíte na http://www.genetic-choir.org/

Video z dílny z roku 2012
https://www.youtube.com/watch?v=MMee3SkayOc

Místo konání akce: Studio ITAKA, Korunní 35, Praha
Vstupenky: http://www.hlasohled.cz/cze/prihlaska.html
Datum začátku akce: 23. Září 2017 10:00
Datum ukončení akce: 24. Září 2017 16:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0755N 14.4434E

Případné změny si prověřte na webu akce Instatní kompozice - dobrodružství vokální tvořivosti

Jméno organizátora: Hlasohled / Voicescope
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub