Ivan Hlas trio v Malostranské besedě

Akce Praha

Ivan Hlas trio v Malostranské besedě
Koncerty
MALOSTRANSKÁ BESEDA, Praha
Další akce ve městě Praha

Ivan Hlas trio v Malostranské besedě

IVAN HLAS trio

Ivan Hlas (10. 5. 1954) skladatel, zpěvák, kytarista.
Proslavil se především písněmi k filmu Šakalí léta, za něž v roce 1993 obdržel Českého lva za nejlepší hudbu. Je držitelem dvou cen Akademie populární hudby a autorem řady hitů, z nichž mnohé doslova zlidověly, jako například Malagelo, Karlín, Aranka umí hula hop, Miláčku, vrať se.
Vyrůstal v pražské čtvrti Hanspaulka, líhni proslulých dejvických kapel. Vyučil se knihkupcem a tuto práci nějakou dobu skutečně dělal. Poté vystřídal mnoho dalších zaměstnání, pracoval jako topič, dělník, pošťák, zelinář, kulisák a další. V roce 1968 založil školní skupinu The Mice a v roce 1971 společně s Janem Velebou Žízeň. Později založil a vedl skupiny Navi Papaya, Ivan Hlas a Nahlas. Hrál i s kapelou Yo Yo Band nebo Ondřejem Hejmou. Od roku 2005 vystupuje s excelentními muzikanty - kytaristou Norbim Kovácsem a violoncellistou Jaroslavem Olinem Nejezchlebou v Triu Ivana Hlase. Zatím jejich posledním počinem je CD Krásnej dar (2016).

Jaroslav "Olin" Nejezchleba - violoncello
(*1960) Narodil se v Kyjově. Cellista, baskytarista, příležitostný hráč na mandolu a další strunné nástroje. Po absolvování brněnské konzervatoře působil a působí ve skupinách Marsyas, Etc..., ČDG (Vladimír Mišík), Blues Session, Njorek.www.olinnejezchleba.cz

Norbi Kovács - kytara, zpěv
(*1968) Narodil se v Šale na Slovensku. Po prvních muzikantských zkušenostech se v roce 1992 odstěhoval do Prahy. Prošel mnoha kapelami jako Stará cesta, Red Wine, Plazma, spolupracoval s řadou interpretů, zejména s písničkářkou Radůzou. Věnoval se i pedagogické činnosti. Je členem skupiny Lokomotiva a hostuje u kapely PH 5.5. Věnuje se i hudbě filmové a scénické.

Místo konání akce: MALOSTRANSKÁ BESEDA, Malostranské náměstí 21, Praha
Vstupenky: http://www.malostranska-beseda.cz/cs/klub/pokladna/rezervace-vstupenek.html
Datum začátku akce: 4. Ledna 2017 20:30
Datum ukončení akce: 4. Ledna 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0884N 14.4047E

Případné změny si prověřte na webu akce Ivan Hlas trio v Malostranské besedě

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce