IVO HRACHOVEC, LYRICKÝ BAS

Akce Uherské Hradiště

IVO HRACHOVEC, LYRICKÝ BAS
Koncerty
Další akce ve městě Uherské Hradiště

IVO HRACHOVEC, LYRICKÝ BAS

Ivo Hrachovec - lyrický bas, Johanna Haniková - klavírní doprovod
Patří mezi přední operní pěvce v oboru lyrický bas. Je obdařen mimořádnou schopností pro ztvárnění jevištních postav. Je také vyhledávaným interpretem pro oratorní a koncertní díla.

Je laureátem několika mezinárodních soutěží: 1997 — Trnava, Karlovy Vary, 1995 — Enna (Sicílie), Karlovy Vary, 1994 — Lecce (Itálie), Trnava, Karlovy Vary. 2011 Catholica - Itálie.

Ivo Hrachovec (1968). Rodák z Nového Jičína na Moravě. Nejprve se vyučil jako hutník operátor pro tváření kovů na Nové huti v Ostravě. Pak studoval operní zpěv u doc. Drahomíry Míčkové a klarinet u Petra Bohuše na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Dále pokračoval ve studiu operního zpěvu na Fakultě hudebního umění Ostravské univerzity. V roce 1993 absolvoval letní studijní pobyty v italské Sieně u maestra Carla Bergonziho. Pro další hlasový růst bylo pro něj důležité setkání se slovenskou klavíristkou Katarínou Bachmanovou v roce 1998. Od 2004 spolupracuje s operní pěvkyní Simonou Procházkovou a klavíristou Bronislavem Procházkou. V roce 2006 studoval mistrovský kurz u Margret Hönig v Německu.

V roce 2003 dostal angažmá v Národním divadle v Praze na scéně Státní opery. Jeho nejlepší role jsou Vodník v Dvořákově Rusalce, Sarastro a Sprecher v Mozartově Kouzelné flétně, Colline v Pucciniho Bohémě, Basilio v Rossiniho Lazebníku sevilském, Sparafucille ve Verdiho Rigolettovi, Raimondo v Donizettiho Lucii z Lammermooru, Geronio v Rossiniho Turkovi v Itálii. V poslední době je jeho doménou zejména komický repertoár, jako např: Antonio ve Figarově svatbě nebo Alidoro v Rossiniho Popelce. Stále víc se věnuje staré hudbě v rámci festivalů v Českém Krumlově, Valticích či Nových Hradech.

Věnuje se také koncertní tvorbě, např. Mozart Requiem, Dvořákovo Requiem a Stabat Mater, Haendlův Mesiáš. Velmi rád zpívá také písně. Natočil CD s Biblickými písněmi A.Dvořáka, a výběr z Moravské lid. poezie a Ukvalské lid.poezie L.Janáčka. Zatím poslední nahrávkou je album duchovních písní a spirituálů - Večerní zvony. Oba projekty nezapomenutelný hlasem provázel Alfréd Strejček.

19:30

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce