Já - uprchlík / vernisáž výstavy Jany Plavec /

Akce Praha

Já - uprchlík / vernisáž výstavy Jany Plavec /
Výstavy
Autonomní sociální centrum Klinika, Praha
Další akce ve městě Praha

Já - uprchlík / vernisáž výstavy Jany Plavec /

Cílem výstavy "Já - uprchlík" je upozornit na problém, který je v současné době jakoby neviditelný, ale stále velmi intenzivně přítomen. Výstava chce připomenout, že situace se nyní nemusí zdát již tak vizuálně dramatická jako v minulém roce (viz. obrázky na výstavě), statisíce lidí bez domova je ale pořád uvězněna či přečkává v jakémsi bezčasí v internačních táborech na území EU i mimo něj, bez naděje na budoucnost.

Součástí výstavy budou doprovodné texty jak z pohledu dobrovolníků, kteří a které na krizových místech pomáhali, tak z pohledu samotných uprchlíků.

Vybrané peníze budou přiděleny organizacím a soukromým spolkům, které uprchlíkům bezprostředně pomáhají v místech jejich výskytu, stejně tak současným dobrovolníkům. V minulém roce to byli právě oni, kteří se na pomoci velmi intenzivně a nezištně podíleli a díky získaným finančním prostředkům byli schopni ji uskutečnit či zefektivnit.

Vernisáž je součástí předprogramu Festivalu sociálního umění, který pořádá v druhé půlce října Klinika společně s Venuší ve Švehlovce.

Místo konání akce: Autonomní sociální centrum Klinika, Jeseniova 60, Praha
Datum začátku akce: 15. Října 2016 18:00
Datum ukončení akce: 15. Října 2016 19:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0877N 14.4666E

Případné změny si prověřte na webu akce Já - uprchlík / vernisáž výstavy Jany Plavec /

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce