Jak snížit uhlíkovou stopu a stát se energeticky soběstačnější?

Akce Brno

Jak snížit uhlíkovou stopu a stát se energeticky soběstačnější?
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.veronica.cz
Další akce ve městě Brno

Jak snížit uhlíkovou stopu a stát se energeticky soběstačnější?

Jak a proč snížit svoji uhlíkovou stopu? Efektivní využívání energie, obnovitelné zdroje, ... jak nám mohou pomoci? A jak se stát energeticky soběstačnými? Co přinese elektromobilita? Praktické rady a ukázky od těch nejpovolanějších...
..................................
Na workshopu zjistíte a uvidíte/uslyšíte nebo si vyzkoušíte:

***Jak a proč snížit svoji UHLÍKOVOU STOPU - ukážeme vám, jak se počítá a zkusíte si spočítat tu vaši. Tématem vás provede člověk, který je na výpočet uhlíkové stopy jedním z našich největších odborníků, Viktor Třebický z organizace CI2. Uhlíková stopa bude představena jak na úrovni osobní, tak obce.

***Jaká je uhlíková stopa Centra Veronica - počítali jsme si ji vloni a ukážeme vám praktické návody, jak svoji stopu snižujeme. Můžete se jimi inspirovat anebo si vybrat kroky, které jsou vhodné pro vás.

***Praktické příklady, jak lze stopu snižovat využíváním obnovitelných zdrojů - energie biomasy a slunce. Jak postavit dům tak, aby náklady na jeho vytápění byly o 90% nižší než u běžných domů. Jaké můžeme využít technologie a co nám mohou přinést. Toto zjistíte při exkurzi po hostětínských energetických projektech - pasivní dům, výtopna na biomasu, fotovoltaické elektrárny, solární kolektory aj.

***Jak ve svých domácnostech udělat energetickou revoluci a co a jak můžeme změnit, abychom se stali energeticky soběstačnějšími. Jaké jsou možnosti moderní produkce obnovitelné elektřiny, která má zásadní význam pro snížení uhlíkové stopy a opatření jsou rychle realizovatelná.

***Jak to všechno souvisí s klimatickou změnou a jak se nás to osobně může dotknout. A co můžeme udělat pro to, abychom se připravili či abychom důsledkům předešli.

*** ELEKTROMOBILITA - mobilita budoucnosti. Co nám přinese? Jaké jsou možnosti? Jaké jsou podmínky pro elektromobilitu u nás? Možnosti podpor? Praktické ukázky, jízda na zkoušku!

*** Na vlastní kůži budete moct zažít tichou jízdu i neuvěřitelné zrychlení, jakých jsou elektromobily schopné. Dostanete odpovědi na všechny své otázky - od pana Jana Křižky, propagátora tohoto nového způsobu dopravy.

LEKTOŘI
Viktor Třebický, Jan Hollan, Yvonna Gaillyová, Petr Kucka, Jan Křižka

VÍCE INFO NA
https://hostetin.veronica.cz/jak-snizit-svoji-uhlikovou-stopu-byt-energeticky-sobestacnejsi

...............................................................
Konání akce je spolufinancováno Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí. www.sfzp.cz, www.mzp.cz

Místo konání akce: Ekologický institut Veronica, Panská 9, Brno
Vstupenky: https://hostetin.veronica.cz/jak-snizit-svoji-uhlikovou-stopu-byt-energeticky-sobestacnejsi
Datum začátku akce: 7. Dubna 2018 10:00
Datum ukončení akce: 8. Dubna 2018 13:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1934N 16.608E

Případné změny si prověřte na webu akce Jak snížit uhlíkovou stopu a stát se energeticky soběstačnější?

Jméno organizátora: Ekologický institut Veronica
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce