Jakub Smolík

Akce Brno

Jakub Smolík
Koncerty
SONO Centrum, Brno
Další akce ve městě Brno

Jakub Smolík s kapelou a se smyčcovým kvartetem White Strings

Vánoční koncert Jakuba Smolíka s doprovodnou skupinou, tentokrát v akustickém hávu a za účasti dívčího smyčcového kvarteta White Strings. V programu tak můžeme slyšet známé hity jako jsou „Ave Maria“, „Jen blázen žárlí“, „ Nejsi má“ aj. v jiném, akustickém aranžmá a také řadu novinek z připravovaného vánočního alba. Koncert proběhne 19.12.2016 v Sonocentru od 19,30 h.

Jakub založil svou první kapelu v roce 1975 se spolužákem Lubošem Trnkou, nazvali ji Travaléři. Prošel několika dalšími skupinami, až v roce 1986 započal spolupráci s Lucií Bílou a skupinou Maximum Petra Hanniga. A právě producent Petr Hannig je Smolíkův objevitel, on je také původcem jeho uměleckého jména Jakub – původně se totiž jmenoval Jaroslav po tátovi.

Během své kariéry spolupracoval s celou řadou osobností české hudební scény, jako např. s herečkou, zpěvačkou a moderátorkou Šárkou Tomanovou, Jiřím Zmožkem, Radoslavem Brzobohatým, Michalem Davidem, v jeho klipech se objevily krásky Petra Voláková nebo Eva Vejmělková.

V roce 2003 byl v anketě Český slavík zvolen skokanem roku. V roce 2005 obdržel zlatou desku za CD Chci ti říct. Na svém kontě má více než 22 alb a patří k českým interpretům s největší fanouškovskou základnou. Koncerty, na kterých s ním vystupuje doprovodná skupina a vokalistky, jsou obohaceny humorem i jevištní zábavou, čímž umocňuje divácký zážitek a potvrzuje skutečnost, že jeho představení není jen běžný koncert, avšak i zábavné show. Těží ze své image, pěkných skladatelských kousků Z.Bartáka, Fr.Kasla nebo J. Zmožka, ale i nesmírně vytříbeného vkusu pro výběr cover verzí starších českých šlágrů, které mladší část publika dnes zná především díky němu.

Místo konání akce: SONO Centrum, Veveří 113, Brno
Vstupenky: http://www.ticketpro.cz/jnp/hudba/pop/1795255-jakub-smolik-vanocni-acoustic-tour.html
Datum začátku akce: 19. Prosince 2016 19:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.2097N 16.5888E

Případné změny si prověřte na webu akce Jakub Smolík s kapelou a se smyčcovým kvartetem White Strings

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce