James Harries

Akce Plzeň

James Harries
Koncerty
Web organizátora:
www.zachspub.cz/
Další akce ve městě Plzeň

James Harries

James Harries zavítá opět do Plzně, tentokrát v rámci evropského turné, s novým singlem a vydaným EP
Nový singl britského zpěváka Jamese Harriese je stejně jako jeho autor značně kosmopolitní. Píseň vznikla v Berlíně, ke spolupráci si však písničkář přizval českého producenta Viliama Béreše. Nahrávka putovala také do masterovacího studia Mauslab v Dublinu. Režie klipu Lights se ujal režisér a producent Tomáš Krejčí známý také z úzké spolupráce s Markétou Irglovou.
„Jsem pořád na cestách a musím přiznat, že Berlín je velmi inspirativní město. Už delší dobu jsem věděl, že chci něco udělat s Viliamem Bérešem, kterého mohou lidé znát třeba z Baromantiky Lenky Dusilové. Pracovat na několika místech na Zemi, to je vlastně můj život v kostce,“ přiznává Harries.

Osobitý britský písničkář James Harries se těší v České republice značné oblibě. Se svým posledním singlem Salvation se držel dva měsíce v TOP 5 na rádiových hitparádách. Album Until the Sky Bends Down si získalo skvělé ohlasy u veřejnosti i hudebních kritiků, fanoušky si však zpěvák získal i předchozím albem, které jako první na světě natočil na mobilní telefon. Časopis Rolling Stone ho označil jako „Zlatý hlas“ a světovými médii je často přirovnáván k takovým osobnostem jako Jeff Buckley, Damien Rice, Nick Drake, Neil Young nebo Van Morrison. Kromě koncertování se Harries věnuje komponování filmové hudby, jeho skladby se objevily v celkem 16 amerických, britských, českých, dánských a polských filmech (u nás jsou známé např. Lidice, Bobule, Feťáci z New Yorku...). Televizní diváci mohli Harriese zaregistrovat také v úspěšném krimi seriálu Modré stíny s titulní písní Blue Shadows. Pravidelně koncertuje ve Velké Británii, USA, po celé Evropě, hrál i v Číně a Vietnamu.
James Harries dosud vydal 6 desek Until the Sky Bends Down (2015, Tranzistor/Supraphon), Voice Memos: A collection of songs I recorded on my phone (2013, Noisetrade), Growing Pains (2011, Yonas), Days Like These (2008, Dekkor), Straight Street Session (2005, Dekkor/Indies) a Chapter IV (2003).

Jamesova hudba je výsostně autorská, originální a osobitá. Ať už melancholická nebo plná hravosti a euforie, vždycky má navíc naléhavost Harriesova hlasu a pořádnou dávku charismatu. James nepostrádá energii dítěte ani lyrické vyjadřování básníka. Pobíhá na pódiu, srší vtipem, vypráví historky, všímá si lidí v publiku. O pár tónů později se zavřenýma očima vypráví hudební příběhy, které se člověku dostanou pod kůži a umí natlačit do očí slzy.
Píseň Lights je předzvěstí chystaného EP, které chystá Harries fanouškům už na tento podzim na domácím labelu Tranzistor. Ještě než nové EP spatří světlo světa, zahájí zpěvák letošní podzimní turné v Belgii, Holandsku a Německu. S novým EP pak následuje české turné, které bude čítat nejméně 14 zastávek.

Místo konání akce: Zach´s Pub, Palackého nám.2, Plzeň
Vstupenky: http://www.plzenskavstupenka.cz/cs/akce/12451-james-harries
Datum začátku akce: 30. Listopadu 2017 20:30
Datum ukončení akce: 30. Listopadu 2017 23:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.7481N 13.3709E

Případné změny si prověřte na webu akce James Harries

Jméno organizátora: Zach´s Pub
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce