Janáčkova opera: Nápoj lásky

Akce Brno

Janáčkova opera: Nápoj lásky
Divadlo
Web organizátora:
www.ndbrno.cz
Další akce ve městě Brno

Janáčkova opera: Nápoj lásky

Mít tak nápoj lásky, život by mohl být hned jednodušší… Ale asi je dobře, že ho nemáme, přece není možné přičarovat lásku, kde žádná není. A tam kde je, byť jen teprve opatrně klíčí, stačí najít odvahu to tomu druhému říct… a třeba to dopadne dobře. Nakonec většina příběhů zahrnujících použití kouzelného nápoje lásky nekončí hollywoodským happy endem. Až na ten náš!

Nápoj lásky patřil vždy mezi nejvyhledávanější kouzelné prostředky mladých dívek a chlapců a dodnes na něj můžete najít na internetu recepty. A tak není divu, že je i častým předmětem pověstí – od těch nestarších tragických jako např. o Tristanovi a Isoldě, až po ty s dob¬rým koncem, které se staly námětem na operu. Donizettiho Nápoj lásky, který měl premiéru roku 1832 v Miláně, nemá sice zcela původní námět, ale na rozdíl od francouzského originálu patří díky Donizettiho hudbě od své premiéry do dnešních dnů k nejpopulárnějším operám. Hořkosladký příběh plachého Nemorina, který se zamiluje do bohaté Adiny a snaží se získat její náklonnost prostřednictvím „nápoje lásky“, je vděčnou příležitostí pro pěvecké představitele, jimž skladatel napsal řadu krásných duetů a árií včetně té nejslavnější Nemorinovy Una furtiva lacrima.

Inscenace režisérky Magdaleny Švecové vás zavede na slunný italský venkov, do nepříliš sofistikovaného filmového studia 40. let minulého století, kde Adina je filmová hvězda, všemi obdivovaná a rozmarná, Nemorino nesmělý člen filmového štábu, Dulcamara temperamentní herec a režisér v jednom a celý tým připravuje natáčení lehounké sentimentální komedie. Vztahové nitky se začnou zamotávat, když na místo činu přijede slavný zahraniční herec Belcore, sebevědomý lamač dívčích srdcí a zákulisní příběh se začne prolínat s natáčeným.

Premiéra 20. října 2017 v Mahenově divadle

Místo konání akce: Mahenovo divadlo, Dvořákova 11, Brno
Vstupenky: http://www.ndbrno.cz/opera/napoj-lasky?utm_source=facebook&utm_medium=event&utm_campaign=tickets
Datum začátku akce: 27. Prosince 2017 17:00
Datum ukončení akce: 27. Prosince 2017 19:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1961N 16.6133E

Případné změny si prověřte na webu akce Janáčkova opera: Nápoj lásky

Jméno organizátora: Národní divadlo Brno
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub