Jarda Svoboda v Napajedlích

Akce Napajedla

Jarda Svoboda v Napajedlích
Koncerty
Web organizátora:
kknapajedla.cz
Další akce ve městě Napajedla

Jarda Svoboda v Napajedlích

JARDA SVOBODA - sólové vystoupení zpěváka kapely Traband.
Klášterní kaple Napajedla / 24. listopadu 2017 / 20:00 h / 100 Kč
https://www.jardasvoboda.cz
------------------------------------------------------------------------------------------
Solové album kapelníka skupiny Traband, zpěváka, skladatele, textaře a multiinstrumentalisty Jardy Svobody nese prozaický název SOLO. Novinka v deseti písních navazuje na cestu naznačenou albem Přítel člověka, kterou Jarda Svoboda připravil s kapelou Traband v roce 2007. A stejně jako na zmíněném albu, i tady dominuje harmonium. Tento klávesový nástroj s charakteristickým zvukem podobným varhanám i tahací harmonice (“mezi kostelem a hospodou”) určuje výraznou měrou celkovou atmosféru alba.

Jarda Svoboda exceluje jako textař i na své solóvé nahrávce. Tentokrát jsou písně daleko osobnější a texty více basnické. Na rozdíl od klasické písničkové formy je zde mnohem důležitější celkové sdělení, které tyto osobní nahrávky nabízí. „Písně jsou jako vždy adresné. Za většinou mých písniček je někdo konkrétní.“ říká Jarda Svoboda o svých textech a také dodává, proč je na albu skladba Slova věnovaná Václavu Havlovi. "Na aktuální desce mám písničku Slova, která je přímo inspirovaná Havlovým esejem Slovo o slově. I po těch letech stále aktuální. Myslím, že slovo je tím klíčem, silou i zbraní. Věřím v sílu slova.“ A tahla víra se promítá do každého verše, sloky, písně, které se na albu nacházejí.
------------------------------------------------------------------------------------------
Jarda Svoboda (Trabandita), hudebník a výtvarník, s kapelou Otcovy děti vydal 2 alba, s Trabandem 9 alb, Zuby nehty 1 album. Autorsky spolupracoval s Michalem Horáčkem, Divadlem bratří Formanů, s The Tap Tap a dalšími. Od roku 2007 vystupuje i sólově, na koncertech se většinou doprovází na harmonium. Jako hráč na harmonium je též členem kapely Květovaný kůň a hostuje v kapele The Reverends písničkáře Fandy Holého.

Místo konání akce: Klub kultury Napajedla, Komenského 304, Napajedla
Datum začátku akce: 24. Listopadu 2017 20:00
Datum ukončení akce: 24. Listopadu 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1721N 17.5152E

Případné změny si prověřte na webu akce Jarda Svoboda v Napajedlích

Jméno organizátora: Klub kultury Napajedla
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce