JIŘÍ PAVLICA & HRADIŠŤAN Janáčkova filharmonie Ostrava

Akce Havířov

JIŘÍ PAVLICA & HRADIŠŤAN Janáčkova filharmonie Ostrava
Koncerty
Další akce ve městě Havířov

JIŘÍ PAVLICA & HRADIŠŤAN Janáčkova filharmonie Ostrava

dirigent: Stanislav Vavřínek
Koncert k životnímu jubileu pana Jiřího Pavlici. V tempu a proměnlivosti dnešního světa se v každém z nás, dříve nebo později, ozve bytostná touha hledat a nalézat jistoty – v životě, v umění, v každodennosti… Tímto koncertem vám chceme, vážení a milí diváci, takovou jistotu nabídnout. Jiří Pavlica a Hradišťan vystupují na našich i zahraničních pódiích už několik desetiletí a jsou vždy zárukou vysoké umělecké kvality, vynalézavé a pestré dramaturgie, a v neposlední řadě také schopnosti vést dialogy s hudebníky různých žánrů a objevovat tak nové světy sobě i posluchačům. V tomto duchu se ponese i společný program s Janáčkovou filharmonií Ostrava pod taktovkou dirigenta Stanislava Vavřínka. Zazní nejen výběr z repertoáru Hradišťanu ve spojení s filharmonií, ale také premiéry nových skladeb Jiřího Pavlici. A protože si v průběhu večera připomeneme také jeho životní jubileum, nabízí se příležitost pro premiérové překvapení v podobě vystoupení mladého talentovaného hosta, který má k oslavenci velmi blízko. Jste srdečně zváni, těšíme se na vás.

Společně se svým Hradišťanem a JFO oslaví sedmdesáté narozeniny legendární houslista a zpěvák Jiří Pavlica. Působí jako primáš a umělecký vedoucí Hradišťanu již od roku 1978 a za tu dobu kapelu přivedl z původně úzce folklórního zaměření k alternativní dramaturgii, která se nebojí překračovat hranice různých hudebních žánrů a filozoficky prohlubovat odkaz lidové tradice. Jeho schopnost spojovat hudebníky napříč žánry jej přivedla ke spolupráci s Vlastou Redlem, Emilem Viklickým, Spirituál kvintetem, Komorním orchestrem Leoše Janáčka, ale i s umělci ze zahraničí (Alistair Anderson – Velká Británie, Yas Kaz – Japonsko, Dizu Plaatjies – Jihoafrická republika).
Autorská tvorba Jiřího Pavlici je dnes již téměř synonymem Hradišťanu. Jeho písničky čerpají inspiraci z moravské folklorní tradice a svými texty dokážou nejen pohladit po duši, ale také předat hlubší filozofické poselství. Sám říká, že ve svých písních zpívá především o lásce, víře v dobro a naději.

Vstupné: 900 Kč, 750 Kč, 600 Kč, 450 Kč

19:30

Začátek akce: 04.12.2023
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
QUEENSHOW 50
Kulturní Dům Leoše Janáčka, Havířov
G4 Jelen & JFO II
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
HABERA&TEAM – TOUR 100
Ostravar Aréna, Ostrava
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Multifunkční aula GONG, Ostrava