K smrti dobrý festival 2023

Akce Ostrava

K smrti dobrý festival 2023
Festivaly
Další akce ve městě Ostrava

K smrti dobrý festival 2023

Festival o smrti a její přítomnosti v našich životech. Více však o životě ve všech jeho barvách.
Přinášíme tři podušičkové dny věnované smrti – vyhoštěnému tématu, které pozveme zpět mezi nás. Inspiraci budeme hledat v tradicích, ve světlých příkladech dneška i v uctění moudrosti předků.

Jak se ze Smrti stalo Tabu?
Čím se nám vytratila ze života? Lze se na Smrt připravit a je to vůbec třeba? Žije se nám lépe, když o ní mlčíme? Platí, že tak, jak žijeme, tak i umíráme? S čím se můžeme setkat, pokud doprovázíme svého blízkého v průběhu umírání? Kdo je Dula pro umírající? Jak vypadá „dobrý“ pohřeb u nás a v zahraničí? Co je to sexuální zármutek a jak s ním pracovat? Jak být nablízku v době zármutku?

Moderuje Martina Kociánová

Vystoupí:

Filosofka Anna Hogenová, lékařka Helena Máslová, fotograf Jindřich Štreit, psychiatr Petr Mílek, režisér Viliam Poltikovič, průvodkyně dobrým pohřbem Fran Hall a Isabel Russo (GBR), hrobník Jaroslav Šejvl, Dula pro umírající Alexandra Derwen (GBR) a Jana Gorst, ředitelka hospice Denaé Rufer, poradkyně pro pozůstalé Jana Slavice, spisovatelka Alison Stoecker ( GBR), psycholog Mirko Wulf Weinreich ( SRN), průvodkyně lidí na konci života Andrea Radomská, markeťačka Kateřina Švanderlíková, DJ Jakub Moulis, hudebně doprovodí Barbora Minaříková, Patrik Kee, Veronika Dyrčíková a Tomáš Jarošek.

15:00


Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
OPAVA SLAVÍ FEST 800
Stříbrné Jezero, Opava
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava