Kafe a cigára - JIM JARMUSCH!

Akce Praha

Kafe a cigára - JIM JARMUSCH!
Divadlo, kino
Web organizátora:
www.dlabacov.cz
Další akce ve městě Praha

Kafe a cigára - JIM JARMUSCH!

Režie: Jim Jarmusch • Kamera: Ellen Kuras, Robby Müller, Frederick Elmes, Tom DiCillo • Hrají: Roberto Benigni, Cate Blanchett, Steve Buscemi, Iggy Pop, Alfred Molina, Bill Murray, Tom Waits, Isaach De Bankolé, Jack White, Meg White, Steve Coogan, The GZA, RZA, Joie Lee, Cinqué Lee, Alex Descas, Steven Wright, Joseph Rigano, Vinny Vella Jr., Renee French, E.J. Rodriguez, Katy Hansz, Michael Hogan, William Rice, Vinny Vella, Taylor Mead

V každém z jedenácti černobílých minipříběhů, které Jim Jarmusch točil postupně již od roku 1986, diskutují jejich protagonisté nad šálkem kávy a za vydatného pokuřování cigaret o těch nejroztodivnějších tématech. Například o Paříži dvacátých let, používání nikotinu jako prostředku na hubení hmyzu či kofeinových nanucích. Zábavné epizody těží z lenivé kavárenské atmosféry a brilantně napsaných dialogů se zálibou v bizarnosti. V roce 2003 z nich Jarmusch poskládal celovečerní film, v němž se setkávají výrazné umělecké osobnosti: Tom Waits a Iggy Pop, Bill Murray, GZA a RZA, Jack a Meg Whiteovi, Steve Buscemi, Alfred Molina, Bill Murray, Cate Blanchet a další.

Jim Jarmusch, rodák z Ohia, pomáhal utvářet moderní podobu amerického nezávislého filmu. Originalitou svých snímků, které natáčí již více než třicet let, však toto teritorium dalece přesahuje. Na svých filmech se režisér, pro něhož je obrazem lidské existence cesta, vyprávěcím principem dialog a klíčovým tématem kulturní rozdíly, podílí jako scenárista a někdy také jako střihač, producent či kameraman. Velký důraz klade Jarmusch také na hudební stránku svých filmů, kterou mu pomáhají vytvářet významné muzikantské individuality. Kolekce jeho sedmi starších filmů je znovu uváděna v kinech u příležitosti premiéry Jarmuschova nového snímku Paterson. Počínaje prvotinou Trvalá dovolená a konče téměř o čtvrtstoletí novějším snímkem Kafe a cigára, obsahuje díla, kterými se Jarmusch etabloval do pozice jedné z nejvýraznějších autorských osobností současného filmu.

Místo konání akce: Dlabačov, Bělohorská 125/24, Praha
Vstupenky: http://www.dlabacov.cz/klient-234/kino-59/stranka-4953/film-146207
Datum začátku akce: 30. Srpna 2017 21:00
Datum ukončení akce: 30. Srpna 2017 22:40
Pravděpodobné souřadnice: 50.0855N 14.379E

Případné změny si prověřte na webu akce Kafe a cigára - JIM JARMUSCH!

Jméno organizátora: Dlabačov
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov