Katarína Máliková

Akce Praha

Katarína Máliková
Koncerty
Další akce ve městě Praha

Katarína Máliková & ansámbel // Nina Rosa

Dvojkoncert skupín Katarína Máliková & ansámbel, ktorá očarila slovenskú ale aj svetovú (historicky najdlhšie v prvej desine World Music Charts Europe) verejnosť a Nina Rosa, ktorá sa postará o pestrý žánrový mix jazzu, swingu, reggae a folku.

Počas večera predstaví vydavateľ slovenskej literatúry Koloman Kertész Bagala české preklady kníh spisovateľov Stanislava Rakúsa, Petra Balka a Ballu, ktorý sa diskusie osobne zúčastní. Ako hostia okrem autora vystúpia prekladatelia Michal Šanda a Ondřej Mrázek.Počas večera predstaví vydavateľ slovenskej literatúry Koloman Kertész Bagala české preklady kníh spisovateľov Stanislava Rakúsa, Petra Balka a Ballu, ktorý sa diskusie osobne zúčastní. Ako hostia okrem autora vystúpia prekladatelia Michal Šanda a Ondřej Mrázek.

Katarína Máliková

Katarína pochádza z Polomky na Horehroní, ktoré je výnimočné svojou hudbou. Jej debutový album s názvom Pustvopol vyšiel v novembri 2016 v Slnko Records, okamžite si získal pozornosť odborníkov aj mnohých poslucháčov a stal sa jedným z top albumov za rok 2016 na Slovensku.Piesne z albumu Pustvopol tvoria základ repertoáru jej koncertov, avšak rada svoje vystúpenia oživuje o skladby s nádychom rozprávkového šansónu a jazzu.​

Žáner, ktorý Katarína Máliková tvorí, sa pohybuje na hrane artpopových skladieb s nádychom baroque minimal a novej world music. Katarína stavia na základoch klasického remesla a vyštudovala hudobnú kompozíciu. Jej tvorba môže miestami znieť scénicky, alebo kinematograficky, pretože jej tvorivý záber je univerzálny a ako skladateľka vytvorila hudbu ako pre divadelné predstavenia, tak aj pre krátke filmy. Pestrými hlasovými polohami a kódom tradície v každej piesni sa hlási ku slovanským koreňom.
Katarína Máliková je nepochybne hudobný objav minuloročnej sezóny. Potvrdzujú to okrem iného tri sošky Radio_Head Awards.

Nina Rosa

Příběh kapely NINA ROSA začal minulé léto, na základě žádosti organizátorů divadelního festivalu ve Znojmě, aby zpěvačka Nina Marinová přišla se svým vlastním projektem. Nině se nápad líbil a spolu s kamarády z Konzervatoře Jaroslava Ježka založili kapelu pojmenovanou po Niny nejoddanějším fanouškovi - její babičce. Po několika koncertech, festivalech a vystoupení v Barování Sandry Novákové se jí od promotérů dostalo přívlastků ne menších než "objev sezóny" a "slovenská Amy Winehouse". Láska k hudbě a cestování je citelná v písních, které jsou rozmanité stylem i jazykem, v němž jsou zpívané. Žánrově je kapela ovlivněna jazzem, swingem, reggae a folkem, hraje vršovický pop, kapverdské indie a slovenský jazz manouche. Momentálně kapela plánuje nahrávání svého debutového alba, které vyjde příští rok, a plánuje koncerty v ČR, Rakousku a Německu.

Podujatie Literarnyklub.cz organizuje OZ literarnyklub.sk a vzniká s podporou Fond na podporu umenia a Slovenský institut Praha / Slovenský inštitút v Prahe

Místo konání akce: Café V lese, Krymská 12, Praha
Vstupenky: https://goout.net/cs/listky/katarina-malikova+nina-rosa/kmgb/
Datum začátku akce: 14. Června 2017 19:00
Datum ukončení akce: 14. Června 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0714N 14.4484E

Případné změny si prověřte na webu akce Katarína Máliková & ansámbel // Nina Rosa

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce