Koncert Nechce se nám & Šamanovo Zboží Cyklosféra

Akce Břeclav

Koncert  Nechce se nám & Šamanovo Zboží  Cyklosféra
Koncerty
Další akce ve městě Břeclav

Koncert ~ Nechce se nám & Šamanovo Zboží ~ Cyklosféra

Nechce se nám
https://www.facebook.com/nechcesenam/
http://bandzone.cz/nechcesenam
Kapela Nechce se nám je alternative-rockové uskupení z Břeclavi a okolí. Její tvorba se opírá především o rockový žánr, některé skladby jsou ale okořeněny také prvky metalu nebo funky. Kapela si ráda pohrává s kytarovými a klávesovými vyhrávkami a své skladby ráda a často koření melodickými dvoj- až trojhlasy. Texty skládá převážně zpěvačka, někdy jsou kolektivní prací, vždy však v rodném jazyce.

Šamanovo Zboží
https://www.facebook.com/samanovozbozi/
http://bandzone.cz/samanovozbozi
Říká se, že v zahradničení neexistují chyby, pouze experimenty. Tito lehce nesměle působící ostravští domorodci jako by se již od klíčení své společné existence tímto heslem řídili. Po letech zkoušení, nahrávání, hledání, vítání a loučení se se členy různých hodnot a kvalit Šamani dokázali vypěstovat zboží v nezpochybnitelně funkčním složení.

Minulý rok Šamani pojali ve znamení jarního úklidu – zametli práh a zbývající klenoty vydali na EP Kolotoč. Tím symbolicky svlékli starou kůži a rozloučili se se zakládajícím Šamanem, Pavlem Jurečkou. Ztráta to byla bolestná, avšak zbývající jádro kapely, Jakub Novák (kytara, vokály, theremin) a Kamil Tomek (basa, vokály), nemeškalo a s novou posilou, Dominikem Bártem (bicí) a Martinem Dytkem (kytara, klávesy, vokály), začalo budovat prostor své nové podobě. Ještě téhož jara vyšli s novou kůží na trh a fanoušky uvedli v němý úžas – Šamani v experimentech došli až k temným hvozdům psychedelie a své zboží vyšlechtili do linií vln pohlcujících svou odvážností vládnout mrazivé tmě, ze které na vás kdykoli může vyskočit nevyzpytatelný funk i jiné hudební hříčky. Ruskou prog-rockovou kapelou IWKC byli po společném koncertu připodobněni k fúzi Radiohead a King Crimson. Daniel Sywala z hudebního blogu Rock‘n‘Roll Journalist je po koncertě v Praze zase označil neožánrem „post-všechno“.

Nenechte si ujít tuto neobvyklou hudební událost.

Vstupné dobrovolné!

Místo konání akce: Cyklosféra, Pod Zámkem 3096/3, Břeclav
Datum začátku akce: 2. Února 2018 21:00
Datum ukončení akce: 3. Února 2018 00:00
Pravděpodobné souřadnice: 48.7596N 16.8746E

Případné změny si prověřte na webu akce Koncert ~ Nechce se nám & Šamanovo Zboží ~ Cyklosféra

Jméno organizátora: Šamanovo Zboží
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce