Kongres inteligentního pohybu V.

Akce Rožnov pod Radhoštěm

Kongres inteligentního pohybu V.
Kultura
Hotel Energetic Wellness Resort, Rožnov pod Radhoštěm
Další akce ve městě Rožnov pod Radhoštěm

Kongres inteligentního pohybu V.

Krásný den,

dovolte mi, abych Vás již po páté pozvala do Rožnova na KONGRES INTELIGENTNÍHO POHYBU. Věřím, že se opět podařilo zkompilovat velmi inspirativní program, který Vás potěší a obohatí. Budete mít šanci se potkat, jak s oblíbenými lektory z let minulých, tak i s novými účinkujícími, kteří jsou vskutku špičkami ve svém oboru. Více o programu i lektorech najdete níže.
Do 30.8. je možno rezervovat za SPECIÁLNÍ AKČNÍ CENY!!!

BESEDA NA SLOVÍČKO s Jardou Duškem a Vladimírem Kafkou, která se uskuteční 15.10. od 19:00 je pro účastníky kongresu s 50% slevou, tedy za 175,-
https://www.facebook.com/events/1170237706362498/

V pátek 14.10. je ještě v plánu večerní beseda s MARGIT SLIMÁKOVOU, na téma výživa dětí, která proběhne v rámci mini-kongresu pro děti a mládež, jež je zatím pracovně nazván HAPPY AND HEALTHY, ale vše je ještě v procesu a více informací Vám teprve přidám….

KONGRES JE URČEN: Každému, kdo má touhu vykročit jiným směrem, vidět tělo v souvislostech a nahlédnout jeho fungování úplně jinak, než je všeobecně zavedené. Tato akce je určena pro široké publikum, jak pro profesionály, kteří se věnují práci s tělem a pohybem, tak pro laiky, kteří chtějí lépe porozumět svému fungování a převzít tak zodpovědnost za své zdraví. Program by měl být inspirací pro objevování inteligence těla v každodenním životě, abychom lépe seděli, stáli, chodili, komunikovali se sebou i se svým okolím. Tělo je místo pro setkání se sebou samým i okolním světem, umožňuje nám poznávat, objevovat a tzv. hnout se z místa nejen na fyzické úrovni.

PROGRAM KONGRESU:
SOBOTA:
7:50 ZAHÁJENÍ
8:00–10:00 Zdenka a Luďek Šimovi: NÁVOD NA TĚLO DLE PRINCIPŮ STRUKTURÁLNÍ INTEGRACE
10:15 – 12:00 Petr Růžička: POHYB
12:00 – 13:30 OBĚD
13:30 – 15:15 Radek Neškrabal: KRANIOSAKRÁLNÍ BIODYNAMIKA
15:30 – 17:30 Andrea Isabell Sollich a Rytmy Země: CESTA LABYRINTEM

19:00 – 21:30 VEŘEJNÁ BESEDA: Jaroslav Dušek a Vladimír Kafka – není součástí kongresu IP, ale cena pro účastníky kongresu je zvýhodněna: sleva 50% ze vstupného 350,- )

NEDĚLE
8:00 – 9:45 Josef Šverma: CHI RUNNING – BĚH BEZ ÚSILÍ
10:00 – 11:30 Jaroslav Dušek: MOUDROST TĚLA
11:30 – 13:00 OBĚD
13:45 – 15:45 Dr. Tomáš Rychnovský Ph.D., Mgr. Milan Studnička: HARMONIE TĚLA A MYSLI
16:00 – 17:45 Adéla Vaculíková: HORMONÁLNÍ JÓGA


INFORMACE O ÚČINKUJÍCÍCH:

Jaroslav Dušek: SPOLEČNÉ POVÍDÁNÍ NA TÉMA MOUDROST TĚLA
Známý český filmový a divadelní herec Jaroslav Dušek bývá v mediální zkratce často vykreslován jako podivín propagující jakýsi alternativní způsob života. Položme si ale otázku, co je na vnitřním ztišení, empatii nebo lásce alternativního. A co je tak zvláštního na naslouchání řeči stromů nebo kamenů, na životě v přítomnosti, úctě ke všemu živému a usilování o harmonii se sebou samým i vnějším světem? Pokud zredukujeme část života herce Jaroslava Duška na chůzi po žhavých uhlících, držení dlouhodobých půstů a k tomu napíšeme, že pracuje na vlastním propojení s božským principem galaxie, pak jej můžeme označit za „šílence“ nebo se v duchu ptát, co tím vším ten Dušek vlastně sleduje? Přitom v podstatě říká jen to, co řada z nás podvědomě ví nebo alespoň tuší. A právě tím Dušek provokuje a přitahuje zároveň takové množství lidí. Jaroslav také velmi ctí tělo jako součást přírody a jejího rytmu a plynutí, věří v jeho moudrost a schopnost se navracet do stavu rovnováhy. Věřím, že při společné besedě, bude mít k tématu inteligentního pohybu, jistě co říci a rád bude odpovídat také na Vaše dotazy

Josef Šverma: CHI RUNNING (www.behbezusili.cz)
Tento jedinečný a přirozený styl běhání vyučuje Josef jako první certifikovaný instruktor Chi Runningu v Čechách a na Slovensku. Běhání se věnuje přes 30 let, v průběhu těchto let měl možnost poznat mnoho stylů a způsobů tréninku běhání a výuky různých sportů, a to jak u nás, tak i v zahraničí. Tyto dlouholeté a cenné zkušenosti získal:
• při studiu Pedagogické fakulty Západočeské university v oboru Tělesná výchova a sport
• výukou cvičení pro dlouhověkost a zdraví www.dlouhovekost3prameny.cz
• jako koordinátor Peace Run (Mírový běh) naběhal tisíce kilometrů takřka po celém světě
• v zahraničí jako učitel lyžování v německém alpském středisku Lenggries (Skischule Ecki Kober)
• působil jako instruktor jógy v Kalifornii (Pilgrimage of the Heart Yoga studio, San Diego, USA)
• trénoval squash ve Švýcarsku (Swiss Squash Trainer, Bern)
• získal Golfový certifikát (Balboa Park G.C., Mr. Rob Manning PGA trainer, San Diego, USA)


Petr Růžička: POHYB www.petrruzicka.com
Na tomto workshopu budeme pracovat na mobilitě, organické síle, postřehu, koordinaci a rovnováze. Budeme si hrát, luštit pohybové hádanky, budeme rozvíjet tělo i hlavu. Budeme se hýbat!
Petr Růžička je fyzicky aktivní celý svůj život. V 6 letech objevil cvičit judo, následně se věnoval karate. Ve 14 letech začal cvičit jogu, 17 let strávil studiem bojových umění, hlavně Wing Chun Kung Fu u SiFu Ivana Rzounka. Následně po zranění páteře v roce 2004 začal zkoumat lidské tělo, aby si opravil bolavá záda. Intenzivně studoval metody Pavla Tsatsoulina. V roce 2005 začal v ČR cvičit i vyučovat CrossFit, kterému se věnoval 6 let Absolvoval distanční studium u jednoho z nejsilnějších mužů na světě ve svojí disciplíně (Grip Strength), u Adama Glassmana, kde se naučil velmi revolučnímu a odlišnému přístupu k tréninku 12 měsíců intenzivně trénoval stoj na rukou pod vedením Yuvala Ayalona (Yuval Ayalon je jeden z nejlepších handbalancerů na světě).
Od roku 2012 je žákem izraelského učitele jménem Ido Portal a snaží se od něj, po malých či velkých doušcích vstřebávat znalost jeho učení. Byl jedním z účastníků „The Movement Camp“ v roce 2013 v Singapuru, 2015 a 2016 v Thajsku. Jako jeden z mála na světě je dnes součástí Ido Portal Mentorship programu. Svoje žáky učí, jak se prostě lépe hýbat.


Andrea Isabell Sollich a Rytmy Země: CESTA LABYRINTEM
Cesta labyrintem otevírá zvláštní formu meditace, rozjímání. Poznatky moderní kineziologie potvrzují jeho speciální působení na náš mozek. Propojuje levou a pravou mozkovou hemisféru a tímto můžeme zažívat hluboké uvolnění či vhledy.
Co můžete v labyrintu zažít? Zážitků je tolik, kolik návštěvníků. Může to být zábava, radost v pohybu, můžete dojít k rozhodnutí, může to být hluboká relaxace, vycentrování, jasnost či hluboký duchovní zážitek. Průběh: přechod prahu, chůze labyrintem, uvolnění stresu a napětí v těle, prohloubení dechu, vycentrování.

Rytmy Země - Daniel a Michaela Plecháčkovi www.muzikohrani.cz
Manželé Plecháčkovi se věnují odborné muzikoterapii, školení a lektorství hudebně prožitkových programů a výcvikům muzikoterapie. V hudební tvorbě realizují muzikorelaxace a hudbu ke spontánnímu tanci a rituálům. Zaměřují se na rytmus a jeho vnímání, objevování a tvoření.



Andrea Isabell Sollich www.aisabell.com
Absolvovala Pedagogickou fakultu a Pražskou psychoterapeutickou fakultu, 3,5 letý sebezkušenostní výcvik v rogersovské psychoterapii (PCA), trénink Rebalancingu. Má svou soukromou praxi v Bolaticích na Opavsku. Věnovala se společenskému tanci, pak africkému, bříšnímu, salse a nakonec ji učaroval lidový etnický tanec různých zemí (Řecka, Makedonie, Arménie a Srbska). Tanec studovala i v zahraničí: Kréta, Vancouver, Istanbul. Ve své práci rovněž pracuje se symboly a to především s Labyrintem. Zasloužila se o výstavbu venkovního gotického labyrintu v Bělé na Opavsku.


Dr. Tomáš Rychnovský Ph.D. a Mgr. Milan Studnička: HARMONIE TĚLA A MYSLI
Je toho na nás hodně. Problémy v práci, problémy v rodině, celá řada tlaků ze všech stran a člověk by si měl při tom všem zachovat dobrou náladu, životní radost a všudypřítomný nadhled. Jenže ono to tak mnohdy vůbec nefunguje, a starosti, které máme, přenášíme nejen na druhé, ale i sami na sebe. Což se může projevovat bolestmi hlavy, bolestmi zad, zvýšenou chutí k jídlu, špatnými náladami, celou řadou psychosomatických obtíží. Během naší společné přednášky si budeme povídat o principech společného fungování těla a mysli a také si ukážeme, jak lze velmi jednoduše propojit péči o tělo s péčí o naši mysl. Zároveň si ukážeme praktické cvičení a techniky, které může každý účastník využít k tomu, aby si dokázal trvale zlepšit své psychické a naladění, které se okamžitě odrazí i do zlepšené funkčnosti vlastního těla.

Dr. Tomáš Rychnovský Ph.D. www.tomasrychnovsky.cz
Vystudoval fyzioterapii na 2. lékařské fakultě UK v Praze. Specializuje se na léčbu a prevenci bolesti v pohybovém systému a měl to štěstí učit se od světoznámých odborníků. Je žákem Prof. PaedDr. Pavla Koláře Ph.D., přednosty rehabilitační kliniky v nemocnici Motol, u něhož působil 10 let. Během studia se mj. zabýval sledováním kvality pohybového vývoje novorozenců a jeho vlivem na lidskou motoriku i na vznik pozdějších bolestivých poruch. Od roku 2001 provozuje soukromou fyzioterapeutickou praxi pro dospělé. V roce 2006 rozšířil praxi o dětskou část a provádí diagnostiku a terapii hybných poruch novorozenců (držitel certifikátu garantovaného Mezinárodní Vojtovou společností). Ve svém osobním rozvoji mimo jiné absolvoval víkendové studium Pražské psychoterapeutické fakulty a studoval jsem podstaty fungování lidské mysli, které vedou k nastolení vnitřního klidu.


Mgr. Milan Studnička: www.milanstudnicka.cz/
Milan reprezentoval ČR na Zimních Olympijských hrách v Salt Lake City 2002 v jízdě na bobech, má řadu medailí z mistrovství ČR (v 5 různých sportech), má medaile i z ME i MS. V roce 2002 dokončil magisterské jednooborové studium na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, v roce 2005 dokončil program celoživotního vzdělávání na Filozofické fakultě Univerzity Palackého a stal se kvalifikovaným lektorem vzdělávání dospělých v ČR a SR. V roce 2014 dokončil magisterské studium psychologie na Filozofické fakultě Univerzity Palackého. Mimo jiné je účastníkem pětiletého daseinsanalytického sebezkušenostního psychoterapeutického výcviku a rovněž absolvoval celou řadu vzdělávacích kurzů zaměřených na komunikaci, koučink a osobní rozvoj. Od roku 2005 se zabývá koučováním a vzděláváním dospělých, od roku 2014 se věnuje rovněž poradenské a psychoterapeutické praxi.

Adéla Vaculíková: HORMONÁLNÍ JÓGA www.hormonalni-joga.eu
Adéla je certifikovanou lektorkou Hormonální jógové terapie pro ženy dle Dinah Rodrigues. Jejími kurzy prošlo od roku 2011 už více než 1500 žen a narodilo se více než 50 miminek. Vystudovala 3. a 2. trenérskou třídu pro učitele klasické jógy, což jí otevřelo možnost navštívit přímo autorku Hormonální jógové terapie Dinah Rodrigues a absolvovat její kurz pro lektory. Hormonální jógová terapie dle Dinah Rodrigues je celosvětově známá a uznávaná metoda pro přirozené navrácení hormonální rovnováhy. Pravidelné cvičení jógové sestavy, kterou Dinah Rodigues vytvářela 20 let za spolupráce s lékaři, fyzioterapeuty a jógovými učiteli, pomáhá ženám ke kvalitnímu a plnohodnotnému životu.
Sestava HJT je určena ženám, které se potýkají s jakýmkoliv výkyvem hormonální hladiny, nejznámější projevy jsou: nepravidelné menstruační cykly, nepříjemné projevy menopauzy, snížená funkce štítné žlázy, polycystické vaječníky, bolestivá menstruace, premenstruační syndrom, deprese, akné, neplodnost, více najdete zde www.hormonalni-joga.eu/o-hormonalni-joze
Zdenka Šímová: NÁVOD NA TĚLO www.rolfpilates.cz
Vystudovala ekonomii a několik let pracovala v oboru. Vážný úraz a hrozící ochrnutí celého těla od krku dolů a následné setkání metodou Strukturální integrace Idy Rolf (známé jako Rolf-terapie a Rolfing) ji změnily život. Tuto terapii považuje za nejsilnější a nejúčinnější metodu nastolení životní pohody a trvalého odstranění bolestí vůbec. Zároveň jako jedinečný prostředek pro trvalou změnu tělesných proporcí neinvazivním způsobem. Metoda jako taková a zařazení jejích principů do běžného života a cvičení ji vyléčily tělo po vážném úrazu páteře. S pomocí Aleše Urbanczika promítla principy používání lidského těla podle strukturální integrace do cvičení Pilates. Cvičební metodu nazvala Rolfpilates a denně se přesvědčuje, že si člověk může hodně pomoci sám, když ví jak.

Luděk Šíma: STRUKTURÁLNÍ INTEGRACE PODLE IDY ROLF www.casi-rolfterapie.cz
Luděk původně vystudoval vodní hospodářství a vodní stavby na ČVUT v Praze. Před několika lety však objevil metodu strukturální integrace Dr. Idy Rolf, která je zaujala natolik, že jsem se jí rozhodl dále věnovat. Je předsedou Česká asociace Strukturální Integrace.
Rolfterapie/Strukturální Integrace je vědecky ověřený systém změny struktury (stavby a tvaru) těla a výchovy jeho používání. Je to výsledek padesátiletého studia a praxe zakladatelky Dr. Idy P a jejich následovníků. Zkoumá vztah lidského těla a energie gravitačního pole. Gravitační pole země je nesporně nejsilnějším fyzikálním vlivem v životě každého člověka. Tělo, které je chybně postavené vůči gravitaci, se přizpůsobí – musí se přizpůsobit – směrem dolů působící síle gravitace. Přizpůsobuje se tím, že si vytváří dodatečné podpory v měkkých tkáních. Postupem času dojde k poškození hybnosti kloubů a svalového potenciálu, čímž dochází k ještě větší nevyváženosti – je to začarovaný kruh. Smyslem Strukturální integrace je přivést tělo do přirozené rovnováhy přirozeného souladu s gravitačním polem.

Radek Neškrabal – KRANIOSAKRÁLNÍ BIODYNAMIKA
www.csosteopatie.cz
Radek, původně vystudovaný technik, se vydal na svou cestu za poznáním tajemství moudrého těla a jeho schopnosti navracet se a být v přirozeném stavu zdraví v roce 1994. Tehdy se seznámil s Českou Psychoenergetickou společností a započal získávat zkušenosti s bioenergetickým léčitelstvím. Radek též pracoval jako masér, zabýval se detoxikací organismu, Bachovou terapii a absolvoval výcvik u Mezinárodní asociace terapie Su Jok. V roce 1995 se však poprvé blíže setkal a kraniosakrální terapii a od této chvíle jeho nadšení tímto komplexním přístupem k člověku, jež je vnímán jako součástí přírody a vesmíru, nepolevilo. V letech 2004- 2006 absolvoval výcvik kraniosakrální osteopatie v Upledger Institutu a v letech 2007-2009 dokončil trénink kraniosakrální biodynamiky v Mezinárodním institutu kraniosakrálního vyrovnávání Bhadrena Tschumi Gemin, Kavi Geminutu. V tuto chvíli Radek působí jako terapeut a letor kranisakrální osteopatie v české republice. Jeho zkušenosti, moudrost, vlídnost, vnímavost i nadhled a také neutuchající humor hluboce oslovuje jeho klienty i žáky.


MÍSTO KONÁNÍ:
Hotel Energetic je zasazen do okouzlující přírody, obklopen lesy. Nabízí oázu klidu tvořenou hotelem Energetic, depandancí Forman a stylovou kolibou Kordulka s výhledem na bránu Beskydských hor, včetně blízkého valašského muzea – Skanzen Rožnov, které je odtud 10 minut chůze. V případě pěkného počasí budeme při některých aktivitách využívat také venkovního prostranství a možná, že někteří rádi spočinou též ve wellness centru s bazénem, nebo při různých relaxačních procedurách.

UBYTOVÁNÍ:
Pokud přijedete na kongres z daleka, nabízíme možnost ubytování v hotelu Forman, jež se nachází v samostatné budově 50 metrů od hotelu Energetic, kam se také dochází za stravou a případně procedurami. Pokoje jsou vybaveny koupelnou s WC, TV, telefonem a internet připojením.

Cena ubytování na penzionu Forman: 490 Kč/os.(v ceně ubytování je zahrnuta bohatá snídaně bufetovou formou na hotelu Energetic)

Pro náročnější je možné se též ubytovat přímo v hotelu Energetic
Cena ubytování na hotelu Energetic****: 700 Kč/os. (v ceně ubytování je zahrnuta snídaně a volný vstup do wellness centra - bazén, whirpool, finská sauna, parní lázeň a volný vstup do fitness centra)

Pozn. ceny platí při obsazenosti dvoulůžkového pokoje dvěma osobami.


CO S SEBOU: podložku na cvičení, deku, polštářek na sezení (k dispozici budou i židle), psací potřeby, oblečení pohodlné a mít i teplou vrstvu pro chvíle, kdy se nebudeme hýbat. Je to multifunkční hala, která je dobře vytopená, ale od země může být chladněji. Dobrou náladu a chuť komunikovat a poznávat:-)


CENA:
EARLY BIRDS DO 30.8.
CELÝ KONGRES: 1790,-
SOBOTA: 990,-
NEDĚLE: 990,-

CENA PO 30.8
CELÝ KONGRES: 2100,-
SOBOTA: 1190,-
NEDĚLE: 1190,-


Těším se na viděnou!
Tereza

Místo konání akce: Hotel Energetic Wellness Resort, Rekreační 1037, Rožnov pod Radhoštěm
Datum začátku akce: 15. Října 2016 08:00
Datum ukončení akce: 16. Října 2016 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.4688N 18.1469E

Případné změny si prověřte na webu akce Kongres inteligentního pohybu V.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
BULAT OKUDŽAVA
Městská knihovna Frýdek-Místek, Frýdek-Místek