Léčení bederních svalů

Akce Praha

Léčení bederních svalů
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.sensingbody.cz
Další akce ve městě Praha

Léčení bederních svalů

Celovíkendový prožitkový kurz nabídne možnost se intenzivně věnovat nejhlubším svalům v těle, svalům bederním (psoas) z hlediska nejen terapeutického pohybu, ale zejména rozšíření našeho vnímání těla a pochopení, jak psoas funguje.

Psoas - bederní svaly jsou mostem mezi dolním a horním tělem, významné pro naši fyzickou a emoční stabilitu. Již staří Taoisté se svalem pracovali, věděli, jak velký vliv má na naše prožívání života. Jaké jsou funkce a možnosti tohoto silného svalu? Co nám dává a co my mu můžeme poskytnout? Proč nám "normální" cvičení nepomáhá při bolestech beder? Jak s bederními svaly pracovat?

Kurz nabídne škálu jednoduchých, ale účinných cvičení, která Vám pomohou řešit akutní či chronické problémy v oblasti beder. Budeme se také věnovat částem těla, která jsou s bederními svaly spojená, aniž bychom to tak často vnímali, jak se vše vzájemně ovlivňuje, a hlavně co s tím. Cvičení jsou v klidu, velmi jemná a velmi jednoduchá - cesta k nejhlubším svalům vede skrze vlastní zpomalení a prohloubení naší pozornosti. Přirozenou vlastností bederních svalů je "tekutění". Kurz bude proto zaměřen mimo jiné i na cvičení, jež mají schopnost v našem těle vyvolat uvolnění, pocity vlnění, hydratace. Je také návodem k procítění tohoto svalu, tedy stavu, který si můžeme navodit kdykoliv během dne, naučíme se tělo vnímat v jeho hloubce, lépe porozumíme tomu, jak tento sval funguje, a porozumíme také jeho moudrosti v zrcadlení naší cesty.

Závěrem kurzu se budeme více věnovat emocím, které jsou ve svalech uloženy a jak s tím lze jemně pracovat.

Kurz může být velkým přínosem pro ty, kteří mají problémy v oblasti dolních zad a bříška, pánve, kyčlí. Práce s bederními svaly nás zavede hluboko do těla, je to také práce s pocity našeho těla a s naší energií, neboť naše tělo je komplexní nádobou, jehož fyzická schránka je jen jednou ze součástí.

Psoas se může stát naším učitelem na cestě životem, neboť jeho funkcí je informovat nás. Budeme komunikovat, naslouchat, intenzita víkendového kurzu nás může dovést velmi hluboko.

Cvičení je inspirováno přístupem mezinárodně uznávané odbornice na bederní svaly mé učitelky Liz Koch, která se tématice věnuje skoro 40 let a je autorkou mimo jiné The Psoas Book a mě je ctí, že Liz mě uvedla na svém webu v referenčním listu. Kurz je vhodný také pro terapeuty - maséry, fyzioterapeuty, učitele jógy... ale samozřejmě i ty z Vás, kteří "necvičí" či s anatomií těla nejsou nijak seznámeni.

S sebou pohodlné oblečení ve vrstvení, uzavíratelnou láhev s vodou, psací potřeby. Účastníci dostanou tištěný materiál pro domácí praxi.

Cena: 2500 Kč za celý víkend

Některé z referencí:...byl to pro mne zázrak, protože po asi dvou letech denodenních bolestí zad a kyčlí mě všechna bolest, už při semináři, přešla... Irena

...moc Vám děkuji za sobotní kurz Léčení bederních svalů. Moc se mi ulevilo od mnoholeté bolesti. Jsem šťastná, že jsem se díky Vám dostala k metodě, která mne doslova vysvobodila z beznaděje, že ještě budu někdy normálně žít. Pokračuji ve cvičení a těším se na nový život. Lída

více o lektorce Míše Cusanové a cvičení na www.sensingbody.cz

Registrace: přihlásit se můžete na michaela.cusanova@seznam.cz nebo přes formulář na http://www.maitrea.cz/akce/leceni-bedernich-svalu-1

Místo konání akce: MAITREA, Týnská ulička 6, Praha
Datum začátku akce: 20. Ledna 2018 09:30
Datum ukončení akce: 21. Ledna 2018 16:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0884N 14.4225E

Případné změny si prověřte na webu akce Léčení bederních svalů

Jméno organizátora: Sensing Body
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce