Lesy pro život / Festival dřeva / Den v lese 11.9.2021, Ostrava - Bělský les

Akce Ostrava

Akce pro děti, Festivaly, Tradice a řemesla
Web organizátora:
www.festivaldreva.cz
Další akce ve městě Ostrava
Podrobnější informace: buvi@buvi.cz

Akce Lesy pro život a Festival dřeva cílí nejen na fanoušky lesa, ale i na celé rodiny, které mají rády přírodu. Během soboty 11. září 2021 si návštěvníci v Bělském lese užijí jarmark, ukázky historických řemesel, hudební vystoupení ACUSTRIA Václava Fajfra, Cimbálové muziky FOJT a mnoho dalšího.

 

Střední odborné školy zaměřené na zpracování dřeva budou v Bělském lese prezentovat lesnické a dřevařské obory. Společnost Ostravské městské lesy a zeleň seznámí veřejnost s tím, jak pracovat v lese a jak o něj pečovat. Řezbáři na akci předvedou ukázky tvorby dřevěných soch. Lesy ČR představí vzdělávací program lesní pedagogiky „Z domova do lesa“, a  Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesu osvětu na téma multifunkční úloha lesa. Chráněná dílna T-Wood a Centrum pracovní činnosti Čtyřlístek předvedou své rukodělné a řemeslné dovednosti.

 

Každý, kdo na akci navštíví Dřevěnou akademii a workshop středních odborných škol si může vyzkoušet práci se dřevem a rozvíjet tak svoji manuální zručnost, či základy práce s­ nářadím. Děti za pomocí rodičů si mohou vyrobit drobné dřevěné předměty, či sestavit ptačí budku.

 

Na sobotu 11. září budou v areálu Bělského lesa připraveny i zábavné atrakce, hry, soutěže, koňské taxi, ukázka dravců a lesní ateliér. To vše doplní praktické ukázky zahradní a lesní techniky. Pro všechny návštěvníky bude připraveno občerstvení U Lesa!!

Vstup na akci Lesy pro život a Festival dřeva je ZDARMA!!

Jméno organizátora: Buvi Promotion s.r.o. a Ostravské městské lesy a zeleň
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
OPAVA SLAVÍ FEST 800
Stříbrné Jezero, Opava
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Národní Dům, Frýdek-Místek