Lipno Marathon 2017

Akce Lipno nad Vltavou

Lipno Marathon 2017
Sportovní akce
Yacht Club Lipno nad Vltavou & Loděnice Lipno, Lipno nad Vltavou
Další akce ve městě Lipno nad Vltavou

Lipno Marathon 2017

Tradiční závod plachetnic na Lipenském jezeře poprvé odstartoval již v roce 2001. Od té doby vyráží každoročně na Lipno velká skupina jachtařů, aby se utkali v tomto prestižním závodě. První ročníky byly vypsány výhradně pro kajutové plachetnice. Pomalejší flotila točila bóji v Černé v Pošumaví a vracela se zpět. Ty rychlejší lodě pak pokračovaly do Horní Plané a až odtud zamířily do Lipna nad Vltavou.

Trasa se postupem času ujednotila a všichni jedou na jednom okruhu. Start je vždy v danou sobotu v 10h před Marinou Lipno v Lipně nad Vltavou. Všechny lodě se pak naráz vydají na trať kolem Přední Výtoně, Frymburka, až přes Kovářovskou zátoku do Černé v Pošumaví. Tam je nedaleko přístavní hráze umístěna otočná bóje. Odtud pak všechny lodě zamíří zpět do cíle. Ten je na úrovni mola před Loděnicí Lipno v Lipně nad Vltavou. Zde večer probíhá také slavnostní vyhlášení, zakončené bujarým jachtařským večírkem. Neděli pak využívají některé lodní třídy k okruhovým rozjížďkám. Závodí se ve třídách kajutových plachetnic, katamaránů a rychlých speciálů.

Současný traťový rekord drží posádka katamaránu Tornado D. Křížek a Z. Adam, kteří celou trať projeli v roce 2015 za 2 hodiny a 24 minut.
Zakladateli závodu jsou: David Křížek a Karel Luksch, za podpory Zdeňka Zídka a Karla Bauera. Pořádajícím klubem je YC Lipno nad Vltavou.

Letošní ročník se startuje 3. června 2017. Vzhledem k návratu k pozdějšímu termínu věříme, že bude opět rekordní účast. Na startu by se měl objevit foilující katamarán Flying Phantom, celá řada dalších rychlých katamaránů, ale také jednotrupých speciálů. Partnerem regaty je opět společnost KWS - Kuboušek Water Sports.

Místo konání akce: Yacht Club Lipno nad Vltavou & Loděnice Lipno, Lipno nad Vltavou 1000, Lipno nad Vltavou
Vstupenky: http://www.iregata.cz/news/lipno-marathon/
Datum začátku akce: 3. Června 2017 10:00
Datum ukončení akce: 3. Června 2017 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 48.6369N 14.2072E

Případné změny si prověřte na webu akce Lipno Marathon 2017

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Jilemnice v pohybu
areál Kuvajt, Jilemnice
T-Mobile Olympijský běh
Městské sady, Pelhřimov
Sportovní den
Náměstí Přemysla Otakara II., Vysoké Mýto