Má vlast – Václav Hudeček a jeho hosté

Akce Hranice

Má vlast – Václav Hudeček a jeho hosté
Koncerty
Další akce ve městě Hranice

Má vlast – Václav Hudeček a jeho hosté

Koncert je součástí projektu Má vlast – Václav Hudeček a jeho hosté.

Výjimečným zážitkem bude koncert, který je součástí projektu Má vlast – Václav Hudeček a jeho hosté.  Cílem projektu je představit prostřednictvím špičkových umělců zajímavá místa České republiky. Koncert bude natáčet TV Noe.  Hranice se staly součástí tohoto projektu už v roce 2015, kdy se koncert konal v galerii Synagoga.

Václav Hudeček zahájil svoji strmou cestu mezi mezinárodní interpretační elitu v šedesátých letech. Již ve věku patnácti let vystoupil v roce 1967 na koncertu v Londýně s Royal Philharmonic Orchestra. Legendární David Oistrach mu tehdy předpověděl velkou budoucnost a nabídl mu pedagogickou pomoc. Jeho žákem byl od roku 1970 až do Oistrachovy smrti v roce 1974. Zároveň absolvoval na pražské Akademii múzických umění. Hudečkovo sympatické vystupování a styl jeho hry okouzluje obecenstvo bez rozdílu věku.

Ivan Klánský patří mezi světovou špičku díky mistrovskému ovládání nástroje jak ve smyslu virtuózním, tak v citovém výrazu. Jako laureát nejprestižnějších mezinárodních soutěží se stal již v době studií na pražské Akademii múzických umění vyhledávaným sólistou a komorním hráčem. Od té doby má na svém kontě více než čtyři tisícovky koncertů na pódiích čtyř světadílů. Nejčastěji ho slýchá publikum v Německu, Švýcarsku, Anglii, Francii, Španělsku, vystupuje v Jižní Americe, v USA, Kanadě a Japonsku.

Lukáš Klánský se řadí k nejvýznamnějším a nejžádanějším českým klavíristům mladé generace, a to díky oceněním na mnoha mezinárodních soutěžích a úspěšným vystoupení na festivalech v mnoha evropských zemích. Už od pěti let byl žákem prof. Růženy Učňové. Je laureátem mnoha mezinárodních soutěží a vystupuje s předními českými orchestry.

Koncert se uskuteční v pondělí 12. listopadu 2018 v 19:00 hodin

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce