Marco Mendoza Band (usa), Petr Henych & G-Bod

Akce Praha

Marco Mendoza Band (usa), Petr Henych & G-Bod
Koncerty
Web organizátora:
myguitarstraps.cz
Další akce ve městě Praha

Marco Mendoza Band (usa), Petr Henych & G-Bod

Již po několikáté se k nám rád vrací, fenomenální baskytarista MARCO MENDOZA, člen superskupiny THE DEAD DAISIES ( v minulosti též WHITESNAKE, THIN LIZZY, TED NUGENT, BLUE MURDER aj.). Tentokrát je to opět s jeho sólovým projektem a navazuje tak na podzimní veleúspěšnou evropskou „Viva La Rock Tour“.
MARCO MENDOZA je jedním z nejvytíženějších a nejvyhledávanějších baskytarových hráčů současné epochy.
Začal v raném mládí hrát na kytaru , kterou později vymění za baskytaru, když kapela, ve které působil potřebovala hráče na tento nástroj. Prvním albem na kterém se objevil byla sólová deska nikoho menšího než Billa Warda z Black Sabbath nazvaná Ward One: Along The Way v roce 1990. V roce následujícím je přijat fenomenálním kytaristou Johnem Sykese do jeho formace BLUE MURDER, kde působí do roku 1993 a podílí se na albu „Nothin´ But Trouble“. V roce následujícím se objeví ještě na živáku „Screaming Blue Murder“, ale to už funguje v řadách znovuobnovených THIN LIZZY (spolu se Sykesem,Gorhamem, Whartonem a Brianem Downeyem). Kapela nepravidelně koncertuje a v roce 2000 vydává album One Night Only, kdy už ale Mendoza začíná na další 3 roky nahrávat a cestovat po boku kytarového šílence TEDA NUGENTA. V období jeho působení v THIN LIZZY, ale ještě stíhá nahrávat několik alb Johna Sykese a dalších umělců a v roce 2000 se objeví také na sólovce Davida Coverdala „Into The Light“.
Rok 2004 ho zastil na turné se skupinou WHITESNAKE, aby se v sezóně další opět vrátil na 2 roky do THIN LIZZY. Později přijímá nabídku George Lynche (ex- Dokken) a pokračuje v koncertování s jeho formací LYNCH MOB.
Výčet jeho aktivit by mohl být prakticky nekonečný, tak snad jen, že v současné době působí v supergroup THE DEAD DAISIES, spolu s Doughem Aldrighem (Whitesnake, DIO), Brianem Tichym (Ozzy Osbourne), Davidem Lowym a samozřejmě fenomenálním pěvcem Johnem Corabim (Motley Crue, Union).
Za svou kariéru kromě dlouhé řady alb vydaných s rúznými kapelami či umělci, natočil i dvě sólové desky – Live For Tomorrow v roce 2007 a Casa Mendoza v roce 2010.
Novinkou letošního roku je zbrusu nové sólové album Viva La Rock, na jehož podporu je právě probíhající turné. Na něm Marca doprovázejí, jak je u něho dobrým zvykem, další vynikající muzikanti. Se svou kytarou se k nám vrací Michael McCrystal ze skupiny Tygers Of Pan Tang a na bicí se představí Kyle Hughes, bubeník kytaristy Bumblefoota (ex - Guns n Roses).
PETR HENYCH – český rockový kytarista na sebe poprvé upozornil v roce 1992 v kapele JOHN DOVANNI. V průběhu let působil pak vedle nejvýraznějších osobností české hudební scény (Ladislav Křížek a KREYSON, Vilém Čok, Bára Basiková a PRECEDENS, Pancho, Petr Kolář). Řadu posledních let je členem skupiny Leaders, doprovázející Kamila Střihavku a také členem mnoha projektů a instruktážních kytarových videií.
V roce 2007 Petr Henych sám složil, nahrál a vydal své první instrumentální album „Na vlastních rukou“ a po krátké době založil doprovodný band tvořený basistou Martinem Hroňkem a bubeníkem Jakubem Homolou. Trio bylo pojmenováno G-bod a v jeho repertoáru byl materiál z CD Na vlastních rukou, pár převzatých skladeb např. Jimiho Hendrixe nebo Joe Satrianiho. V roce 2010 vyšlo první skupinové album Pleasure Trip z něhož je v současnosti tvořen základ koncertní produkce.
Vstupenky za předprodejní cenu 350,- CZK v síti Ticketpro. Na místě v den konání koncertu za 400,- CZK.

Místo konání akce: Vagon Klub (OFFICIAL), Národní 25 - Palác METRO, Praha
Vstupenky: http://www.ticketpro.cz/
Datum začátku akce: 26. Února 2018 21:00
Datum ukončení akce: 26. Února 2018 23:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0821N 14.4184E

Případné změny si prověřte na webu akce Marco Mendoza Band (usa), Petr Henych & G-Bod

Jméno organizátora: My Guitar Straps
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce